Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beweging-in-praktijk: Vorm jezelf tot een atleet


Vorm jezelf tot een atleet

Concept: Vorm jezelf tot een atleet

Hoeveel sporters, zowel op recreatief niveau als op professioneel niveau, hebben een goede kennis over trainingsmethodes, voeding, recuperatie, blessurepreventie,...?
Video: stabilisatietraining voor voetbal

Sporter/atleet: 'Daar heb ik mijn trainer voor!'

Maar wat als je trainer slechts een beperkte kennis heeft omtrent die materie?
Of slechts kennis heeft omtrent het sporttechnische en -tactische?
Of wat als je trainer niet in de buurt is?
Wat doe je in het tussenseizoen, als je er alleen voorstaat?
Wat doe je tijdens je blessure of herstelfase?

Voorste kruisbandletsels epidemisch in het voetbal?

Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

Mijn ervaring in het begeleiden van zowel recreatieve maar vooral ook topsporters heeft me geleerd dat ze relatief weinig kennis hebben over blessurepreventie, werken met hartslagmeters, flexibiliteittraining, 'functionele krachttraining' en andere belangrijke informatie om een betere atleet te worden.
Ik stelde me de vraag waarom bv een topvoetballer zo weinig kennis heeft over zijn eigen lichaam?

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

'Je moet die gasten alleen maar opleggen wat ze moeten doen, zij moeten uitvoeren wat ik hun opleg.' (commentaar van een professionele voetbaltrainer op het voorstel om jonge talentvolle voetballers meer te leren over bovenstaande items, het geven van huiswerk,... )
'Leiders' in het voetbal, worden ze zo geboren of kan je ze vormen?

We zijn het uiteraard niet eens met deze uitspraak en dat heeft ons aangezet om dit concept verder uit te werken, in eerste instantie binnen de voetbalwereld, maar uiteraard ook in andere sportdisciplines.

Ik had het genoegen om met Willem te kunnen werken. Jammer genoeg is zijn onderneming zodanig snel aan het groeien dat er geen tijd meer over is voor onze club. Op de korte periode ( 3 maanden ) dat hij bij ons gewerkt heeft konden we zien dat zijn pionierswerk op het gebied van lifestyle, fysieke voorbereiding/training en zijn persoonlijke aanpak heel efficiënt en aangepast was voor de jeugdacademie van YR KV Mechelen. Ook al is Willem niet meer bij ons aan het werk, zijn programma en inzichten worden nog steeds toegepast door onze technische staf. De DVD is een must voor iedereen die met jongeren in de sport werkt.
Rudy Geens, Algemeen Verantwoordelijke Jeugdopleiding (AVJO ), YR KV Mechelen


The Fat Decimator System

'Vorm jezelf tot een atleet' – voetbal

De taak van een voetbaltrainer?

Wat kunnen we van een voetbaltrainer verwachten? Dat hij zijn spelers leert hoe ze met hartslagmeters moeten werken? Hoe ze functioneel kunnen trainen in de fitness?
Tuurlijk niet, deze mensen willen zich bezig houden met hun sport en passie: het voetbal!
Wie gaat deze taak dan op zich nemen? De physical trainer? De hersteltrainer? De kinesi-/fysiotherapeut? Zijn ze voldoende opgeleid in deze materie of hebben ze enkel kennis over een gedeelte ervan? En delen ze hun kennis met de spelers? Of zeggen ze hun spelers enkel wat te doen?
Vanzelfsprekend zullen er veel individuele verschillen zijn van club tot club, van trainer tot trainer.

Het opleidingsniveau van de voetbaltrainer?

In hoeverre is een voetbaltrainer opgeleid in het fysieke gedeelte? In hoeverre ligt de interesse er?
Indien de voetbaltrainer dit gedeelte doorspeelt naar een assistent, in hoeverre zal deze het de spelers aanleren? En wat bij letsels? Gaat de hersteltrainer de spelers een aantal dingen aanleren?
Of niet?

Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

Stabilisatietraining voor voetballers...anders bekeken.Presentatie op het 3de Cyprus International Soccer Conference, Nicosia May 26th-27th: Willem werd uitgenodigd door de organisatoren van CISC om een presentatie te geven over blessurepreventie in voetbal.
De presentatie 'Injury Prevention by functional stretching' bestaat uit een theoretische inleiding met enkele praktijkvoorbeelden en een essentieel praktijkgedeelte.


Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 27/09/2016 op de terreinen van KSC Machelen, België


Wegens de positieve reacties en om iedereen de kans te geven deel te nemen willen we zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe opleiding. Breng ons gerust op de hoogte van je interesse en mogelijke data die voor je zouden kunnen, we brengen je dan persoonlijk op de hoogte van de nieuwe cursusdag. Bedankt!


Afdrukken
Artikel: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit', door Willem Timmermans.
Gepubliceerd in de maart 2011 editie van Dug-Out, professioneel voetbalmagazine, klik hier voor een deel van het artikel.
Dug-out bestellen


'Een aantal tools en inzichten aanleren aan de voetballer? Hoe kom je daarbij?'

'Ik snap best dat je dit concept wil brengen voor jeugdvoetballers, maar dit gaat nooit lukken bij profvoetballers, die hebben hun gewoontes en hebben daar geen interesse in.'
Professioneel voetbaltrainer

We begrijpen best dat een volledige kern van 20-30 voetballers bijscholen in de materie een utopie is, maar wat als er 8 spelers interesse hebben in het concept? Ga je deze dan de kans ontnemen om meer te leren over 'functionele krachttraining', flexibiliteit, blessurepreventie, sportvoeding,...?
We zijn van oordeel dat je ook volwassen voetballers de kans moet geven zich verder te ontwikkelen en dat ze niet benadeeld mogen worden door hun ploegmaats die er geen interesse in hebben of trainers die de desinteresse veralgemenen. Wat als een niet-geschoolde voetballer nadien trainer wordt? Wat als een geschoolde voetballer trainer wordt? Wie van beide gaat het niveau van de atletisering in ons voetbal omhoog kunnen tillen?
Het functionele stretchprogramma voor (top)voetballers en voetbaltrainers
Meer weten over voetbalopleidingen


Via de jeugdwerking starten ... of toch met een het 1ste elftal?

Jongeren staan vaker meer open voor het bijscholen en hebben soms nog geen gewoontes gecreëerd, oudere spelers daarentegen hebben vaak hun manier van trainen, eten, rust en passen zich vaak moeilijker aan.
Is dat zo? Kunnen we dat veralgemenen? Is er een verschil tussen de ploegsporter en de individuele atleet (bv wielrenner)? Mijn ervaring is in elk geval dat een individuele atleet niets aan het toeval overlaat, steeds op zoek gaat naar een betere begeleiding/methodes en er geen enkel probleem mee heeft om zich aan te passen aan betere technieken.

Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

'Onze spelers van het eerste elftal zijn gewoon om op krachtmachines te werken en hebben geen interesse in functioneel trainen. Hoe en waarom zouden die hun trainingsmethodes nog veranderen?'
Professioneel voetbaltrainer

Ik ben zelf pas op 33-jarige leeftijd in contact gekomen met een meer 'functionele' manier van trainen, heb er geen enkele moeite mee gehad om deze technieken en visie te integreren in mijn training omdat ik wist wat de voordelen waren en hoe ik het moest implementeren.
Waarom zou een profvoetballer van 28 jaar zijn trainingsmethodes niet meer kunnen verbeteren?
Feit is wel dat de speler de voordelen moet zien voor zichzelf (dat is toch altijd en voor iedereen zo) en dat hij het aangeleerd moet krijgen.
Kan het zijn dat clubs en trainers hun spelers alleen maar dingen 'opleggen' omdat ze het niet zien zitten om het hun spelers aan te leren? Of dat ze niet over de interesse beschikken om het de spelers aan te leren? Of dat ze zelf niet over de knowhow beschikken om het aan te leren of inhoudelijk?
Het functionele stretchprogramma voor (top)voetballers en voetbaltrainers
Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers

'Vorm jezelf tot een atleet': voordelen

Wat zijn de voordelen voor de clubs, trainers en spelers om meer knowhow te hebben op het gebied van fysieke voorbereiding, blessurepreventie, functionele krachttraining, voeding, ... Hieronder sommen we alvast enkele voordelen op als je meer kennis en vaardigheden binnen je club brengt.

Voor de clubs:

 • Persoonlijkheidsontwikkeling van de spelers
 • Meer verantwoordelijkheid bij de spelers
 • Minder blessures
 • Verhoogde waarde van de spelers
 • Knowhow binnen de club, die niet meteen verloren gaat bij een eventuele trainerswissel
 • ...

Voor de trainers/technische staf:

 • Meer tijd voor de voetbaltrainer om zich bezig te houden met het 'voetbal'
 • Meer tijd en betere organisatiemogelijkheden voor de hersteltrainer/ fysical trainer
 • Betere prestaties door het aanleren van de beste methodes
 • Minder letsels door een betere kennis en vaardigheden
 • Meer kennis voor de trainer want hij wordt betrokken bij de beste methodes en info
 • ...

Voor de spelers/atleten:

 • Meer kennis en vaardigheden
 • Train jezelf beter in het tussenseizoen, bij blessures, in je vrije tijd...
 • Minder letsels en betere prestaties
 • Persoonlijke ontwikkeling, minder afhankelijk
 • Indien je nadien trainer wenst te worden, heb je meer kennis en vaardigheden...
 • ...

Voor de medische staf

 • Minder letsels en betere inzichten
 • Gemakkelijker werken bij veel letsels, door een betere organisatie en gedeelde verantwoordelijkheid begeleider < > speler
 • Andere methodes en tools
 • Preventief werken ipv. curatief
 • Oorzakelijk zoeken ipv. symptomatisch behandelen
 • ...

Waarom kiezen voor Act2Prevent / Beweging In Praktijk?

 • We beschikken over de nodige expertise, educatief materiaal en uitbouw van het concept.
 • We beschikken over een team met experts in de verschillende disciplines.
 • We beschikken over de nodige ervaring in 'Applied Functional Science' wat onze begeleiding van een uitzonderlijke kwaliteit maakt.
 • Onze intenties zijn in functie van gezondheid, 'performance' en educatie.
 • Onze producten zijn uiterst geschikt voor alle niveaus en zijn gemakkelijk aanpasbaar naargelang de mogelijkheden en vraag.

The Red Tea Detox

Onze diensten / producten

'Soccer – Recrea'
Voor clubs, trainers en spelers van lagere afdelingen, amateurverenigingen:
'Soccer – Recrea' : naargelang behoefte en vraag

De begeleiding/inhoud is op aanvraag en omvat maximaal 1 dag.

Boek nu

'Soccer – Semi –Pro'
Voor clubs, trainers en spelers van semi-professioneel niveau en die verder wensen te professionaliseren: 'Soccer – Semi –Pro'

 • Avond- of weekendopleiding voor verantwoordelijken, clubtrainers , medische staf en hersteltrainers
 • Avond-demo-trainingen over blessurepreventie en krachttraining voor voetballers,...
 • Individuele sessies en begeleiding op aanvraag
 • Introductie krachttraining binnen de fitness, 'functionele' krachttraining
 • DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit
 • Doorlichting en ondersteuning jeugdwerking
 • Ondersteuning, advies en hulp op aanvraag

De begeleiding/inhoud is op aanvraag en omvat maximaal 1 maand, enkel 's avonds of tijdens het weekend. 'Soccer-semi-pro' omvat 100 uren

Offerte

'Soccer –Pro – All in'
Voor clubs, trainers en spelers van professioneel niveau en die verder wensen te professionaliseren/optimaliseren: 'Soccer –Pro – All in'

 • Deze 'all-in' formule is alleen geschikt voor professionele clubs die een volledige doorlichting en optimalisatie wensen van hun jeugdwerking en het 1ste elftal
 • Professionele dagopleidingen voor verantwoordelijken, clubtrainers, medische staf en hersteltrainers naargelang behoefte: hartslagmeting, periodisering in de praktijk, voeding,...
 • Dag-demo-trainingen voor alle leeftijdscategorieën (vanaf U15)
 • Individuele sessies en begeleiding
 • Aanleren SMR ('self myofascial release')
 • Uitwerken en/of optimaliseren 'functionele krachttraining'

bron: Beweging In Praktijk
Training met Nana Asare, profvoetballer, meer info

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

De begeleiding/inhoud is op aanvraag, omvat maximaal 3 maanden en gebeurt voltijds.
Enkel clubs die voordien de DVD hebben bekeken en reeds eerder een 1 dags-opleiding hebben gevolgd bij Act2Prevent komen in aanmerking voor de 'Soccer-Pro-All in'. 'Soccer-Pro-All in' omvat 300 uren.

Offerte

'Vorm jezelf tot een atleet' – basketbal: op aanvraag
Offerte, stuur jouw specifieke vraag, behoefte en situatie en we antwoorden zo snel mogelijk.

'Vorm jezelf tot een atleet' – volleybal: op aanvraag
Offerte, stuur jouw specifieke vraag, behoefte en situatie en we antwoorden zo snel mogelijk.

'Vorm jezelf tot een atleet' – jouw sport of discipline: op aanvraag
Offerte, stuur jouw specifieke vraag, behoefte en situatie en we antwoorden zo snel mogelijk.Vorm jezelf tot een atleet: Individuele voetbaltraining

Inhoud van onze individuele voetbaltraining

Beweging In Praktijk/Act2Prevent geeft voetbaltrainingen op individuele basis of in kleine groepjes, gericht op de fysieke voorbereiding van de voetballer. We leren de speler in de individuele voetbaltraining hoe hij/zij functionele flexibiliteitsoefeningen kan integreren in de warming-up voor voetbal, en we combineren functionele krachttraining met conditietraining voor voetbal.
Het functionele stretchprogramma voor voetballers en voetbaltrainers
Het functionele krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers


Indoor trainingen met Nana Asare (FC Utrecht, NL)

We onderscheiden ons van de klassieke individuele begeleiding door de voetballer niet alleen te trainen, maar hem/haar ook op te leiden in het trainen van zichzelf op fysiek vlak : functionele flexibiliteit voor voetbal, functionele krachttraining voor voetbal, werken met hartslagzones, blessurepreventie,... (zie: Concept: Vorm jezelf tot een atleet). Voordeel voor de speler is dat hij de aangeleerde principes kan toepassen bij de voetbalclub of bij extra trainingen die hij volledig alleen afwerkt.
We maken in onze trainingen zoveel mogelijk gebruik van de bal en voetbalgerichte oefenvormen en laten ruimte voor de creativiteit van de speler.
3D dynamische stabiliteitstraining voor voetbal

The Fat Decimator System

Voor wie zijn onze individuele voetbaltrainingen geschikt?

Spelers van alle niveaus die extra willen bijtrainen en bijleren, we denken hierbij aan spelers die na blessure hun niveau opnieuw willen opkrikken of voetballers die tijdelijk zonder club zitten.

Voetbalblessures: De aantallen zijn niet meer bij te houden: voetbalspelers die hervallen van de éne in de ander blessure, voetbalspelers die niet weten hoe ze hun oude niveau terug kunnen bereiken, voetbalspelers die het advies hebben gekregen om te stoppen met hun passie, voetballers met lichamelijke klachten (overbelasting van achillespees, knie, heup) waar voorlopig niemand een oplossing voor heeft en voor één of meerdere operaties staat,...
Onze studies in AFS hebben ons geleerd om meer oorzakelijk (ipv. symptomatisch) te kijken naar letsels en we gebruiken deze inzichten in wat we noemen 'functionele blessurepreventie – training – revalidatie'. Dit vergroot de kans om een zeker percentage voetballers terug op het oude niveau te krijgen zonder dramatische ingrepen of chronisch lijden.

(Prof)voetballers zonder club: Door het overaanbod van talentvolle voetballers bij de clubs uit de hoogste afdelingen, zijn er elk jaar een pak (prof)voetballers die tijdelijk zonder club zitten en dus op individuele basis hun conditie moeten onderhouden. Door onze educatieve aanpak kunnen deze spelers een tijdelijk nadeel ombuigen in een voordeel op langere termijn, omdat we ze gaan opleiden in de meest up-to-date trainingsmethodes. Onze beschikbaarheid overdag en de kans om meer dan 1 training per dag te geven houdt de (prof)voetballer in het trainingsregime van bij de voetbalclub, en maakt het gemakkelijker om de draad terug op te pikken.
Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Extra fysieke trainingen voor voetbal: De ervaring leert ons dat zelfs profvoetballers soms nood hebben aan extra trainingen, omdat ze aanvoelen dat ze (door het groepsgebeuren bij de club, wat soms ten koste gaat van efficiëntie ) hun fysieke mogelijkheden niet optimaal benutten of omdat hun gedrevenheid en motivatie zo groot is dat ze het maximale uit hun carrière willen halen. Andere vinden het belangrijk om in het tussenseizoen, de winterstop of andere pauzes hun conditie te onderhouden onder begeleiding van een ‘professional’. Het educatieve in onze begeleiding helpt de voetballer niet alleen op fysiek vlak, maar de kennis en persoonlijke ontwikkeling die we voor ogen hebben geeft hem een stabiele basis voor de rest van zijn voetbaltoekomst.

Waar vinden onze individuele voetbaltrainingen plaats?

Onze 'PersonalTraining Studio' is in Sint-Katelijne-Waver, Mechelen maar we zijn niet plaatsgebonden en kunnen onze trainingen eender waar geven, ngl. de vraag en de intenties van de voetballer.

bron: Beweging In Praktijk bron: Beweging In Praktijk

Voor het veldwerk gaat onze voorkeur uit naar kunstgrasvelden omwille van de beschikbaarheid onder alle weerscondities en de perfecte omstandigheden om de fysieke prikkels te combineren met de voetbaltechniek.
Jammer genoeg is het aanbod van dit soort voetbalvelden op dit moment nog eerder gering.

Wanneer vinden de individuele voetbaltrainingen plaats?

Onze beschikbaarheid kan wisselen van dag tot dag, vandaar dat het belangrijk kan zijn om de afspraken tijdig vast te leggen. Omwille van de bezetting van de voetbalvelden zijn de mogelijkheden overdag groter dan 's avonds, al hangt dat natuurlijk ook af van de mogelijkheden (en het niveau) van de speler.
Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Individuele voetbaltrainingen bij je voetbalclub

Niet iedere voetbalclub heeft een individueel herstel/revalidatie- of conditietrainer voor je klaar staan, maar wil mogelijk wel meewerken om er voor te zorgen dat jij, als spelers, de beste begeleiding krijgt. Indien de voetbalclub akkoord gaat om jou te laten begeleiden door een extern conditietrainer, dan blijf je alvast verder werken in een voor jou vertrouwde omgeving. Dit geeft tevens de mogelijkheid om in kleine groepjes te werken en de kosten te spreiden. Voordeel voor de voetbalclubs is dat dit soort van trainingen kan gekoppeld worden aan demo-trainingen of opleidingen voor de andere leden (vnl. trainers, verzorgers,...) van de voetbalclub.

Vergoeding van een individuele voetbaltraining

Is afhankelijk van veel factoren, zoals bv. de totale tijdsduur die de training in beslag neemt.
Zo zal een training in de Personal Training Studio te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen minder tijd in beslag nemen dan een verplaatsing naar pakweg Oostende.
Werken met grotere groepen heeft altijd zijn voordelen naar de individuele onkostenvergoeding.
Contacteer ons voor een offerte.Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT