Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voetbal DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit


6 principes die je beter weet vanaf dag 1!

  • Een compleet en handig stappenplan naar veiliger voetballen
  • Een maandenlange opleiding voor jou samengevat in 90’
  • Up-to-date inzichten met praktijkvoorbeelden … en veel meer!
  • Ontvang tevens gratis toegang tot een databank met 70 functionele oefeningen twv. 29,95 euro
  • Ontvang gratis het functionele stretchprogramma voor voetballers en voetbaltrainers twv 19,95 euro
  • EN daarbovenop gratis het functionele krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers PRO twv 49,95 euro

DVD voor voetballers: 'blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit'

Liever deze unieke DVD in je bezit na overschrijving? Contacteer ons

Beweging-in-praktijk: demotraining voor clubs (Act2Prevent)


Beweging-in-praktijk: Voetbal - DVD: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit'

In 2010 brengt Willem met Act2Prevent een DVD op de markt die een handleiding zal zijn voor voetbaltrainers, clubs en spelers: hoe kan 'mobiliteits-en flexibiliteitstraining' gebruikt worden als blessurepreventie en als basis voor je krachttraining? Hoe start je je training? Hoe bouw je verder op? Statische rekken... of toch dynamisch? Hoe de buikspieren trainen op een nuttige en efficiënte manier?
Wij mochten bij de opnames rekenen op de medewerking van topsporters zoals oa. Jonas Ivens, Nana Asare, Tom caluwé, Yoni Buyens en een pak andere vrijwilligers. We danken alle deelnemers voor hun goede intenties om een voorbeeld te zijn voor duizenden anderen.

Actie: Koop nu onze voetbal-DVD en ontvang 75,00 euro korting voor een demo-training bij je favoriete club!!!

Video: stabilisatietraining voor voetbal

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers
Artikel: blessurepreventie

Artikel: Applied Functional Science and Personal training in soccer.
Lees het artikel. (PDF)
bron: Bekijk het artikel op de website van CleatBeat

Artikel: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit', door Willem Timmermans.
Gepubliceerd in de maart 2011 editie van Dug-Out, professioneel voetbalmagazine, klik hier voor een deel van het artikel.
Dug-out bestellen


Bestellen

Prijs van 1 DVD: 49,95 euro (btw excl.)
Prijs per stuk, vanaf 10 stuks: 44,95 euro (btw excl.)
Prijs per stuk, vanaf 20 stuks: 39,95 euro (btw excl.)

Actie: Bestel de DVD en ontvang de databank met 70 'functionele' oefeningen twv. 29,95 euro volledig GRATIS!
Heb je (nog) geen paypal account en zou je liever met een overschrijving werken? Geen probleem, stuur ons een mailtje en we sturen je alle noodzakelijke gegevens door.
Dank je wel!

Verkoopsvoorwaarden

DVD voor voetballers: 'blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit'

Databank van 70 functionele oefeningen: 29,95 euro (via login).


12-weken buikspierprogramma 'optimum': 119,00 euro (via e-mail).


The Fat Decimator System

Referentie DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit

Beste Willem,
Even een kort berichtje om u te laten weten dat ik de hele voetbal-video: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit' heb bekeken. Ronduit geweldig werk!
Wij waarderen uw bedachtzaamheid en vriendelijkheid met betrekking tot uw opmerking aan het begin van de video. Ik geloof dat je gewoonweg heel goed werk hebt geleverd door het zeer duidelijk te brengen en gemakkelijk te volgen.
Zelfs zonder de ondertiteling, geloof ik echt dat ik zou weten wat je zegt, omdat je het zo goed bracht.
Knap gedaan, en laat ons gerust weten hoe we de voetbal DVD mee kunnen promoten!
Gary Gray, PT, www.grayinstitute.com Adrian, Michigan, USA

Je DVD is geweldig. Je hebt je kennis goed toegepast op het voetbal.
David Tiberio Ph.D., PT,
Dean, Gray Institute
Professor Emeritus, University of Connecticut

Door mijn samenwerking met Willem Timmermans kreeg ik de DVD 'Blessurepreventie en krachttraining' in handen. Deze steekt er, in mijn voetbal dvd collectie, met kop en schouders bovenuit. Hij voorziet in de behoefte die er al een tijdje heerst. Er wordt aandacht besteed aan elke oefening die belangrijk is in mijn opdracht als revalidatietrainers. Duidelijke oefeningen, 'to the point' met vlotte, ondersteunende uitleg. Ik vond het bv uitermate interessant dat je niet moet beschikken over een volledig uitgeruste fitnessruimte om aan krachttraining te doen. Deze DVD draagt absoluut bij aan de kwaliteitsverbetering van de revalidatie-, conditie- en krachttraining. Ik kijk al uit naar een volgende uitgave.
Haeyaert René – revalidatietrainer – Jeugd KV Mechelen

Beste, Ik heb dit weekend rustig de DVD bekeken en heb er zeer veel nieuwe oefeningen en weetjes uitgehaald. Met de praktijk dat ik ken, ben ik precies nog in het stenen tijdperk. Vanaf heden ga ik de oefeningen integreren in de training en opwarming.
Groetjes, Gert Van Dingenen, KAC Olen

Jullie DVD (omtrent blessurepreventie en krachttraining in voetbal) is goed samengesteld en duidelijk. ik heb er al veel van geleerd en ben het nu in de praktijk aan het zetten.
grtn William Aptekers, VK Tielrode

Interessante DVD met nuttige oefeningen, meteen bruikbaar op het terrein. Iets andere aanpak dan de klassieke opwarmings- en blessurepreventieve oefeningen wat ook voor enige variatie kan zorgen voor je spelers.
André Heremans, KSC Grimbergen

Willem, ik ben volledig 'fan' van deze manier van werken. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat deze oefeningen rendement opleveren. Ook binnen mijn club heb ik deze werkwijze aanbevolen en de sportieve verantwoordelijken gaan de trainers ook motiveren om deze werkwijze te gebruiken in hun trainingen!
Johan Dillen, Dessel Sport

Dag Willem, Mijn naam is Marc daerden en heb onlangs je DVD gekocht en ben ook naar je opleiding gekomen in Beveren op 1 november. Ik train momenteel een U15 ploeg op gewestelijk niveau (SK Munsterbilzen). Mijn trainingen worden, na het bekijken van je DVD, systematisch gestart met een 3D opwarming. Het team bestaat uit 18 spelers en sinds de start van de competitie heb ik nog geen enkele gekwetste speler gehad. Ook onze wedstrijdopwarming wordt hiermee gestart. In het begin vonden de spelers dit raar, maar nu wordt dit vanzelf toegepast.

Na aankoop van de DVD ben ik onmiddellijk hiermee aan het werk gegaan om alle bewegingen te bestuderen. Vervolgens heb ik even nagedacht hoe ik deze het best kan verwerken in mijn trainingsschema. Aan de hand van deze video tracht ik nu mijn opwarming zo dynamisch mogelijk te maken, met gebruik makend van de bewegingen vertoond op de DVD (graduerend in moeilijkheidsgraad). Als TVJO van onze club heb ik mijn ervaringen hierover ook gedeeld met onze nationale trainers van de midden –en bovenbouw. Ik stel nu vast dat enkele trainers de voordelen hiervan ook inzien en steeds vaker gebruik maken van dit type oefeningen (ipv de statische romp/coördinatie/stabiliteitoefeningen). Indien er een vervolg komt op deze DVD ben ik zeker en vast geïnteresseerd.
Sportieve groeten, namens Waasland - Beveren.
De Malsche Jean-Jacques, Hoofd jeugdopleidingen, TVJO Nationale U13 tem U17

Ik heb via de voetbal-DVD: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit' geleerd dat blessurepreventie en krachttraining op een veel dynamischere manier kan gegeven worden. Ik zal proberen dit bij mijn spelers toe te passen.
Dirk De Smet, KSC Menen

Dag Willem,
DVD gekocht: Blessurepreventie en krachttraining in voetbal door mobiliteit en flexibiliteit door Willem Timmermans. TOP. Moet in iedere voetbaltrainer zijn dvd rek zitten. De reden waarom ik de dvd top vind is dat je werk die normaal door specialisten wordt gegeven op een verstaanbare en opbouwende manier uitlegt. Je begint altijd van een eenvoudige uitvoering en gaat langzaam over naar een meer complexere vorm. Ik ga nu zelf die oefeningen in mijn trainingen integreren en ik zal beginnen met de gemakkelijke vormen om dan later naar de complexere vormen over te gaan. Ik heb als trainer zelf een paar van die oefeningen uitgeprobeerd om ze correct uitgevoerd te kunnen voordoen en inderdaad voel je later wel zeer goed dat je geoefend hebt. Het is gewoon als trainer dat je uw spelers moet kunnen overtuigen dat ze daar beter van worden en dat het een gewoonte wordt dat ze die oefeningen tijdens een training krijgen en ook thuis kunnen uitvoeren.

Pedro vermeulen, SK Geluwe

Ik had het genoegen om met Willem te kunnen werken. Jammer genoeg is zijn onderneming zodanig snel aan het groeien dat er geen tijd meer over is voor onze club. Op de korte periode (3 maanden) dat hij bij ons gewerkt heeft konden we zien dat zijn pionierswerk op het gebied van lifestyle, fysieke voorbereiding/training en zijn persoonlijke aanpak heel efficiënt en aangepast was voor de jeugdacademie van YR KV Mechelen. Ook al is Willem niet meer bij ons aan het werk, zijn programma en inzichten worden nog steeds toegepast door onze technische staf. De DVD is een must voor iedereen die met jongeren in de sport werkt.
Rudy Geens, Algemeen Verantwoordelijke Jeugdopleiding (AVJO ), YR KV Mechelen

De inhoud van de DVD 'Blessurepreventie en krachttraining in voetbal' vind ik zeer goed en heel uitgebreid. Na de oefeningen zelf te hebben aangeleerd en te leren gebruiken, ben ik ze nu reeds enkele weken aan het geven aan mijn ploeg. In het begin stonden ze verbaast te kijken en zagen ze niet direct het nu ervan in. Nadat ik enkele oefeningen enkele malen had uitgelegd en voorgedaan, en vooral nadat ze de oefeningen zelf enkele malen hadden geoefend, voelden de meeste speler een verschil. De meeste spelers vinden dit nu leuk. Ik introduceer deze oef. stilaan in mijn trainingen. Ook ben ik ervan overtuigd dat dit op langere termijn gaat zorgen voor minder blessures. Ik zal zeker alle nieuwe dingen op deze site blijven volgen en uit proberen. Sportieve groeten van een tevreden klant.
Hans Van Craen, SC Wiekevorst

De DVD is zowel voor professionelen als voor recreatieven bedoeld (wat wij zijn). Van in het begin waren de basisprincipes APS principes duidelijk en die ga ik zeker meenemen naar de trainingen na de winterstop. Vooral de 3D Beweging en van stability naar mobility. Bij onze opwarming ga ik dadelijk je vb aanhalen van het losmaken van de hiel en dikke teen en de hipswing. Wat heb ik ook bijgeleerd is dat er verschillende mogelijkheden zijn om je buikspieren te trainen en niet enkel van op de grond liggend ... Het tweaken was iets nieuws en dat ga ik ook wel in de loop van de 2e seizoenshelft introduceren. Ik wacht met volle spanning op jullie nieuwste stretchprogramma voor voetballers.
Met sportieve groeten,
Tielemans Michel
Trainer FC Dames Ternat

Beste,
De voetbal-DVD is alleszins top, maar ik vroeg me af of er nog opleidingen/clinics gepland zijn in België??
Joeri Verrekt

Hallo Willem,
Ik ben erg enthousiast over de info verkregen via de video en wil graag e.e.a. in de praktijk gaan brengen bij "mijn" keepers.
Toine Van Aard, keeperstrainer, NL.

De voetbal DVD is zeer leerzaam en geeft veel handvatten voor veel functioneler en effectievere training van ons damesteam. We gaan er mee aan de slag.
Vriendelijk groet,
Guido van Houdt, Coach OVC '85 DA1, Oosterbeek (Nederland)

Met een achtergrond in sport en wetenschap (licentiaat l.o., trainer A voetbal) en huidig oprichter van www.sportcareers.be heb ik met veel interesse de voetbal-DVD "Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit" bekeken. Functioneel (kracht) trainen is enorm belangrijk, desalniettemin wordt dat nog te weinig gedaan. Deze DVD geeft volledig weer wat de belangrijkste principes zijn en hoe je deze correct kan toepassen. Ik ga zeker gebruik maken van deze vernieuwende inzichten en raad alle trainers aan deze zaken in hun trainingen in te passen."
Jelle Verdoodt, www.sportcareers.be

Ik heb uw DVD al 2 keer bekeken en ben onder de indruk van de opwarming. Ik ben verbonden met een voetbalclub (1ste provinciale) en daar willen ze een soort preventieplan opstarten en hiervoor is de opwarming en dergelijke zeer bruikbaar. Ik ben van plan om de opwarming uit te leggen en voor te doen aan enkele trainers en bestuursleden van de voetbalclub.
mvg,
Meeusen Jan / Kinesitherapeut

Deze DVD is zeker een aanrader voor iedere moderne voetballer en voetbaltrainer.
Ik was al bezig met dynamische opwarming en stretching, maar deze DVD heeft mijn inzichten enorm verruimd. Ideaal om de gedachtengang van de "oude garde" te beïnvloeden, en vooral ook veel beter voor de voetballers zelf.
Ik ben alvast benieuwd naar het functionele stretchprogramma voor voetballers en voetbaltrainer.
Vriendelijke groeten,
Bert Nevens

Geachte heer Timmermans!
Ik hou van uw DVD, hij is erg innovatief.
Dank je wel!
Matthias Czornik, Oostenrijk

Ben erg blij met de oefeningen op de dvd.
En vind dit een verrijking voor de trainingen
met vriendelijke groet,
Wessel Knol, trainer van de Dames 1 van de vereniging Sc Erica in Drenthe, Nederland

Hoi Willem,
Ik heb met veel interesse naar de DVD gekeken, het is erg duidelijk.
Ik ben erg benieuwd naar het buikspierenprogramma, het belangrijkste ik sta er voor open om mezelf verder te ontwikkelen.
Zelf ben ik al jaren voetbaltrainer op een behoorlijk niveau, en zelf ben ik volop met fitness bezig om zodoende fit te blijven.
Veel succes met dit vernieuwende project,
Gr. Wessel Colijn.
Trainer AFC, (Amsterdamsche Football Club).

Hoi Willem,
Bedankt voor de voetbal-DVD Blessurepreventie en Krachttraining door Mobiliteit en Flexibiliteit!
Ik ga meteen met deze oefeningen aan de slag bij mijn voetbalclub.
Ik ben heel enthousiast en vind deze oefeningen heel functioneel voor de spelers, daar ik zelf revalidatie/herstel en krachttrainer ben kan ik met al deze oefeningen veel voor de jongens en mijzelf betekenen. BEDANKT.
Johnny Hauf

Hoi Willem,
Ik gebruik zonder twijfel dit soort oefeningen en inzichten binnen mijn trainingen.
De voetbal DVD is zeer duidelijk en geeft een diepe uitleg van de methodologie voor de binnen – en buitentraining van voetballers.
De inhoud is erg begrijpbaar en eenvoudig toe te passen.
Ik adviseer deze erg bij alle niveau's van voetbaltrainingen, van jeugd tot op professioneel vlak.
Gefeliciteerd Willem!
Stergios Fotopoulos
Grieks Professioneel Fysiek Trainer in voetbal

Ik vind jullie DVD heel goed en 'to the point'. Heel veel inspirerende oefeningen. Bravo.
Nicolas Dyon - Préparateur Physique Stade Rennes - Ligue 1

Mijn naam is Alexandre Silva en ik ben actief als assistent coach voor het Portugese Nationale Team U21.
Proficiat met je programma’s en dvd, ze zijn een erg grote hulp voor me!

Hoi Willem
Deze DVD is precies waar ik al enige tijd naar op zoek was.
Ik ben me als trainer al langere tijd aan het verdiepen in blessure preventie.
Zo heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van periodiseren, revalidatieperiodisering en testen en met van voetbalconditie.
Alleen de vaak gebruikte FIFA Eleven, zat me niet lekker. Het zijn algemene oefenvormen die weinig of niets met voetbalbewegingen te maken hebben.
In deze DVD zie je bewegingen die je ook terugziet in het bewegingspatroon van een speler tijdens een wedstrijd.
Hoe dichter je bij de werkelijke beweging komt hoe beter het resultaat en plezier voor de voetballer.
Deze DVD zorgt zeker van kwaliteitsverbetering van revalidatie, conditie en krachttraining.
Wellicht kunnen we in de toekomst samenwerken om specifieke scholing aan te bieden op het gebied van individuele training binnen het teamproces.
Deze visie en trainingsvormen zal ik zeker bij mijn teams introduceren en bij collega trainers onder de aandacht brengen!
Groeten,
Jasper Somsen
Trainer FC Den Bosch Onder 14.
Assistent trainer FC Den Bosch Onder 19.
Assistent trainer vv GDC (amateurs 2e klasse)

Hoi Willem
Graag had ik goede commentaar willen geven op de dvd. Ik vind hem heel overzichtelijk, begrijpelijk en ik ben heel snel mee met het concept!
Zelf ben ik gelinkt aan de voetbal van KVV St-denijs Sport en heb zo ook al de trainer een dvd doen kopen.
De resultaten zijn goed! Weinig blessures en iedereen kan zich vinden in de oefeningen.
Een must voor elke voetbaltrainer!!!
Joram BodeBeweging-in-praktijk: Demo-trainingen voor clubs

Willem, staat klaar om demo-trainingen te geven op je voetbalclub en een antwoord te geven op de vele vragen.
demo-training bij VV Vosselaar (1° prov. Antwerpen, België)

De clubtrainer krijgt gratis toegang tot een databank van 70! oefeningen.
De bijdrage van de club is 250,00 euro (btw excl.) voor de provincies Antwerpen en Brabant, voor de andere provincies wordt een offerte opgemaakt.
Tip: Breng bevriende clubs samen voor een demo-training en maak er een leerrijk evenement van voor iedereen!
Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers
Meer weten over voetbalopleidingen
Stabilisatietraining voor voetballers...anders bekeken.Voetbalopleidingen

Presentatie op het 3de Cyprus International Soccer Conference, Nicosia May 26th-27th: Willem werd uitgenodigd door de organisatoren van CISC om een presentatie te geven over blessurepreventie in voetbal.
De presentatie 'Injury Prevention by functional stretching' bestaat uit een theoretische inleiding met enkele praktijkvoorbeelden en een essentieel praktijkgedeelte.


Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 27/09/2016 op de terreinen van KSC Machelen, België


Wegens de positieve reacties en om iedereen de kans te geven deel te nemen willen we zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe opleiding. Breng ons gerust op de hoogte van je interesse en mogelijke data die voor je zouden kunnen, we brengen je dan persoonlijk op de hoogte van de nieuwe cursusdag. Bedankt!


Afdrukken
Functioneel Fitness Coach Voetbal

Act2Prevent heeft in 2013 en 2014 de opleiding ‘Functioneel Fitness Coach georganiseerd, op dit moment wordt deze nog enkel individueel gegeven aan professionals die voor zichzelf en hun klanten de lat erg hoog willen leggen.
Act2Prevent gaat met de opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal' uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'specialist' in het begeleiden van voetballers op het fysieke vlak, zonder het holistische aspect van 'het voetballen' uit het oog te verliezen.
De cursus Functioneel FCV (Fitness Coach Voetbal) wordt opgesplitst in 'FCV - Recrea' en 'FCV – PRO' zodat je als voetbalbegeleider zelf de keuze kan maken hoe diep je in deze materie wil gaan.
De inhoud van onze opleidingen kan onderhevig zijn aan wijzigingen met als doel een steeds betere kwaliteit alsook updates te brengen. Van grote wijzigingen brengen we je steeds op de hoogte.
Ben je erg ambitieus en heb je de wil om de huidige tekorten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve uitkomst, neem dan zeker contact met ons op.'Functioneel Fitness Coach Voetbal - recrea'

Misschien heb je al eerdere opleidingen gevolgd maar was het niet 100% voor je duidelijk, ...had je het idee dat de link met voetbal er niet voldoende was, ...was het niet praktisch genoeg gericht ...of gewoon ...erg moeilijk toe te passen? Of heb je noties van alle fysieke onderdelen die een voetballer dient te trainen maar mis je de details of het complete plaatje?
Het is ons doel om laagdrempelige informatie te brengen die makkelijk toepasbaar is en vooral erg begrijpbaar is, niet alleen voor de begeleider maar ook voor de voetballer.
De 'Functioneel Fitness Coach Voetbal – Recrea' begrijpt op het einde van de opleiding de noden en behoeftes van de recreatieve voetballer en is in staat op een eenvoudige manier de meest up-to-date technieken uit de fitness-wereld te delen met de voetballers.
De 'Functioneel FCV- Recrea' gaat het engagement aan om zijn/haar spelers en club op de hoogte te brengen van oefeningen die in eerste instantie logica brengen voor het lichaam en tevens gelinkt zijn aan de sport specifieke behoeftes van de recreatieve voetballer. De ‘Functioneel FCV – Recrea’ is in staat om met een kritische blik te kijken naar de huidige oefenmethodes in het voetbal en heeft de nodige kennis en inzichten om zelf een selectie te maken van wat effectief 'functioneel is ... voor voetbal'!
De 'FCV-Recrea' kan deelnemen aan een aantal 'open' trainingsdagen van de 'FCV-PRO –opleiding'. Deze worden later gecommuniceerd.

'Functioneel FCV – Recrea': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sport specifieke fitness- begeleiding van de recreatieve voetballer.
Voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van recreatieve voetballers' willen verbreden.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbal specifieke begeleiden op lichamelijke vlak, blessurepreventie, testing, ...

'Functioneel FCV – Recrea': Inhoud?
Inhoud:
Voormiddag:
Introductie: Definiëring en domeinbepaling 'FCV', verschil tussen 'Recrea' en 'PRO' behoeftes binnen de voetbalwereld en afgeleide doelstellingen voor de 'FCV'.
Topic:
'Cardio en Voetbal'
Subtopic: Introductie in testing van het cardiovasculair vermogen van voetballers en het bieden van een juist begrippenkader. Gebracht door Luk Bosmans, Fitlab Nottebohm, SportMed, HGNB
Namiddag:
Topic:
'Functionele flexibiliteit als basis van je krachttraining'. Theorie + praktijk
'Functionele krachttraining VOOR VOETBAL!' Theorie + praktijk

The Fat Decimator System

'Functioneel Fitness Coach Voetbal – PRO'

Act2Prevent gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'fitness specialisten' in het begeleiden van voetballers, met volle aandacht voor het holistische aspect van 'het voetballen'. Bedoeling is dat de deelnemers de kwaliteiten hebben om voetballers tot het allerhoogste niveau op een professionele en sportspecifieke manier te begeleiden.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, zelfstudie, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel. Daarnaast is er nog veel ruimte in het ontwikkelen van 'functionele trainingsprogramma's voor voetbal', zeker in de de topic 'blessurepreventie'. Aan de beste speler ter wereld heb je immers niet erg veel als hij ... gekwetst is.
De 'Functioneel FCV – PRO' is door Act2Prevent niet medisch opgeleid of gemachtigd medische handelingen te verrichten maar kan erg ondersteunend en vernieuwend werken in het fit/gezond houden en de 'performance' van de speler.
De opleiding 'Functioneel FCV – PRO' daagt de deelnemers uit om de handschoen op te nemen en mee te denken binnen het concept 'voetbalgerichte fitness' en tevens op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Act2Prevent zorgt voor de professionele prikkels, kwalitatieve contacten vanuit de verschillende disciplines ... en de nodige uitdagingen en leeromgeving, zodat jij je kan ontwikkelen tot een Functioneel FCV- PRO!
Jouw progressie stopt niet na onze opleiding en we vragen een professionele ingesteldheid en de intentie om alle dagen beter te worden.
Ben je erg ambitieus en heb je de intenties om de huidige werkpunten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve en verrijkende uitkomst, neem dan zeker contact.

'Functioneel FCV – PRO': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sport specifieke begeleiding van de voetballer binnen een professioneel kader.
Ambitieuze voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van voetballers' willen verbreden en deze technieken willen introduceren/toepassen op hoog niveau.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbal specifieke, blessurepreventie en specifieke interesse hebben in het 'medisch screenen van een voetballer'.
(Vooropleidingen LO, Kiné, Personal Training, Osteo of voetbaltrainersopleidingen geven een meerwaarde)
Bij interesse ontvang je een vragenlijst zodat we een beeld kunnen schetsen van je persoonlijke situatie en hoe we je het best tegemoet kunnen komen.

'Functioneel FCV – PRO': Inhoud?
Contacteer ons voor meer uitleg omtrent de inhoud.


Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

Neem ook gerust een kijkje op Act2Prevent voor meer info.
Wij staan ook open voor vragen vanuit andere sportdisciplines.Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Referentie Demo-training:

Tijdens ons oefenkamp in zomer van 2010 hebben we Act2Prevent gevraagd om onze spelers een demonstratie te geven over blessurepreventie. Wij als technische staf, zijn helaas te weinig geschoold om de spelers hierin te begeleiden tijdens de trainingen en/of wedstrijden. Daarom vonden we het een goed idee om onszelf en de spelers te coachen in de vorm van een demo. En dat bleek een zeer goede beslissing want de demo was zeer interessant. De uitleg was zeer helder en duidelijk. Wat vooral zeer goed was, was het feit dat alles werd gestaafd aan de hand van voorbeelden. Bij elk advies werd duidelijk vermeld waarom het “logischer” is om het op de manier te doen die werd gedemonstreerd. Die voorbeelden steunden op houdingen en bewegingen die specifiek voor voetballers belangrijk zijn. We hebben al het advies dat we kregen die dag in een samenvattend document gegoten en dat uitgedeeld aan de spelers. Af en toe komen bepaalde oefeningen terug op training maar voor de rest laten we de spelers vrij om eruit te pikken wat ze zelf willen, of beter gezegd, waar ze zich goed bij voelen. Ik ga een speler die zich beter voelt bij statisch rekken (ook al werd duidelijk geïllustreerd dat dynamisch rekken veel beter aansluit bij voetbal) niet verplichten om dynamisch te rekken. Dit kan, alleen al maar qua psychologie, tot problemen leiden. Maar dit betreft slechts een paar enkelingen. De meeste spelers waren voldoende overtuigd om het advies van Willem Timmermans van Act2Prevent op te volgen. Net zoals de technische staf waren ook de spelers zeer tevreden over de inhoud van demo. Naast het eerder vermelde document, kunnen de spelers ook de overzichtelijk DVD bekijken indien ze meer informatie wensen. Ideaal is dat er iemand binnen de club (fysical coach of kinesist) zich verdiept in deze materie en de spelers hier (in groep of individueel begeleid) maar hier moeten uiteraard de nodige middelen voor uit getrokken worden. Het kost wat tijd om de clubs (op provinciaal niveau) hiervan te overtuigen maar tijd zal raad brengen...

Slotconclusie is dat de demo zeer interessant was en zeker aan te raden bij de clubs.
Met sportieve groeten

Tom Gevers
hoofdtrainer KVV Vosselaar
1ste provinciale Antwerpen
Beweging-in-praktijk: Referenties

Beste Willem,
Het was zeker de moeite om de sessie bij te wonen. Vooral de weerkerende vraag 'wanneer gebruik je dit op een voetbalveld?' in onze richting prikkelde keer op keer. En deed me terugdenken aan R. Verheijen toen die startte met zijn verhaal.
(Meer info op www.trainervoetbal.be)
sportieve groeten

Pascal De Maesschalck, visietrainer Club Brugge


Dag Willem,
Graag wil ik je nog bedanken voor jouw leuke en interessante demotraining. Het heeft ons allen zeker enkele andere inzichten gegeven in het trainen van stabiliteit, kracht, spiergroepen, d.m.v. voetbalgerichte oefeningen en de simpele werking van het lichaam, de voeten, de knieen, de heupen, enz...
Ik kijk uit naar jouw video. Laat me alvast weten wanneer deze beschikbaar zal zijn.
Ik ben ervan overtuigd dat met jouw baanbrekende aanpak nog vele deuren zullen opengaan.
Veel sukses. Ik hoor nog van jou.
Patrick

Patrick Gotzen
Trainer U19
KSK Lierse


Ik vond de demo-training enorm interessant, vooral het feit dat alles soepel, dynamisch en opbouwend gebeurde. De risico's op kwetsuren lijkt nihil, en alles is bedacht in termen van voetbal, dus meestal rechtstaande oefeningen. Door herhalingen met of zonder gewicht (medecine ball...) kunnen wij ook gemakkelijk kiezen voor puur aktieve stretching of een conditie training. Heel functioneel dus.
Olivier Lamberg
Trainer U19
KV Mechelen

Ik had er nog nooit over nagedacht, dat zoveel andere spieren mee in actie kwamen bij het voetballen . Dit was totaal nieuw voor mij. Vooral de abnormale houdingen boeiden mij in het gedeelte blessurepreventie , en ze komen inderdaad in voetbal wel voor. Omdat mijn spelers nog betrekkelijk jong zijn (U11) zal ik elke training beginnen met één of 2 toepassingen zodat ze het leuk blijven vinden.
Tony Beauquesne, trainer KSK's Gravenwezel


Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT