Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beweging-in-praktijk: Wat is lifestyle training?


 • Heb je reeds eerder met een personal trainer of een gezondheidsprofessional gewerkt maar ben je hervallen in (passieve) oude gewoontes?
 • Heb je het gevoel dat je levenslang met een personal trainer gaat moeten werken om succesvol te zijn?
 • Heb je het gevoel dat je afhankelijk bent van iemand anders om tot goede resultaten te kunnen komen?
 • Vrees je dat je begeleiding een dure zaak gaat worden als je steeds hulp nodig hebt van iemand anders, een bepaald toestel of apparaat, een bepaalde omgeving?
 • Zou je het fijn vinden als je kennis en vaardigheden gaat ontwikkelen die ervoor zorgen dat je op termijn goede resultaten kan halen zonder afhankelijk te zijn van iemand of iets anders?

'Lifestyle training' zal de klant brengen tot een actievere levensstijl met een verhoogde levenskwaliteit tot gevolg. Dit niet alleen op fysiek, maar ook op sociaal en psychologisch vlak.
'Lifestyle training' is altijd in relatie met bewegen. Maar het is meer dan dat! Er wordt gewerkt naar een betere gezondheid via een holistische benadering.

'Lifestyle training' zorgt ervoor dat je je succes zelf in handen kan nemen en niet levenslang afhankelijk bent.Wat is het verschil met personal training?


Terwijl het bij 'Personal training' vooral gaat om het sporten zelf en de technische aspecten ervan, gaan we bij 'Lifestyle training' ook een positieve impact op de levensstijl beogen.

We gaan ook dieper ingaan op het aspect voeding maar dan op een 'beschrijvende manier' ipv een 'voorschrijvende' manier.
Beschrijvende manier?

 • Kan je me een programma geven om af te slanken?
 • Wat moet ik doen om meer spieren te krijgen?
 • Wat moet ik nu eten?

Als je naar de apotheker gaat met een voorschrift tegen bronchitis dan krijg je een medicijn tegen bronchitis, simpelweg omdat dat medicijn je zal helpen in het bestrijden van je 'ziekte'.
In voeding of training is dat een heel ander verhaal, we kunnen wereldwijd miloenen programma's vinden die 'werken', al werken ze maar voor een zeer kleine minderheid. En we zijn nog altijd massaal op zoek naar programmaís die Ďwerkení. jouw unieke situatie zal ervoor zorgen dat het zoeken naar een geschikt programma en hele zoektocht zal worden, wat succesvol is voor andere mensen is daarom niet succesvol voor jou.

 • Heb je ooit al eens een training gevolgd die werd voorgeschreven door iemand anders maar die je op voorhand al als een 'mission impossible' zag?
 • Heeft iemand je ooit een dieet/menu voorgeschreven dat je absoluut niet zag zitten op langere termijn?
 • TIP: Heb je het gevoel dat je je programma niet levenslang kan gaan volhouden, om welke reden dan ook, denk er goed over na alvorens er mee te starten. Het is niet het resultaat op korte termijn die je succes zal bepalen.

Naast het trainen/bewegen zelf gaan we ook tijd voorzien voor gesprekken/tussentijdse evaluaties. Het is de bedoeling dat we samen komen tot een begeleiding binnen jouw mogelijkheden, situatie, interesses, gezin, motivatie,...
In de praktijk zien we immers heel veel mensen starten met meer bewegen, betere voeding,... maar ook even snel hervallen in oude gewoontes.
Nee tegen jojo!

 • Ben je op zoek naar 'snel resultaat'?
 • Heb je een idee waarom mensen levenslang blijven diŽten?
 • Hoe voorkom je het jojo-effect en kan je gezond en blijvend afslanken.

20 kilo minder!
'Ik wil 20 kilo minder' is snel uitgesproken maar mogelijks niet zo realistisch. Op die manier verklein je je kans op succes. We gaan later nog terugkomen op het 'stellen van doelen' maar start desnoods met een kleiner doel waar je meer kans hebt op succes en werk dat nadien dan verder uit.
Begrijp je dat 1 kilogram vet (en dan bedoelen we niet 1kg op de weegschaal) 9000 kcal (kilocaloriŽn) bevat , dat wil zeggen 180 000 kcal voor 20kg. Bij een half uurtje fietsen verbruik je tussen 200-400 kcal en dat zijn nog niet eens allemaal vetten. 'Do you get the picture?'
Stel dus realistische doelen en verkies de langzame weg in plaats van de snelle manier. Het is een logische reflex om snel te willen gaan maar zo ga je recht het jojo-effect in en heb je nadien veel problemen om je gewicht te behouden.
Mag ik je een realistische situatie schetsen op basis van mijn jarenlange ervaring?

'De 10 beste tips voor gezond en blijvend afslanken'!
Welke pogingen heb jij al gedaan om af te slanken? Welke zijn gelukt? Welke niet en waarom?


The Fat Decimator System

Wat weten we reeds?


 • Het is niet de (goede) kwaliteit van het oefenprogramma dat ervoor zorgt dat mensen blijven bewegen...
 • Het voorschrijven van fysieke aktiviteit is niet de beste manier...
 • Informatie geven is niet voldoende.
 • Angst en shockeren is een grote motivator .... voor een tijdje.
 • Mensen confronteren met het hele gamma nadelen van 'het gebrek aan beweging' kan hen aanzetten tot het beginnen met oefenen.

Willem Timmermans is jouw lifestyle-trainer voor de omgeving Mechelen, je kan hem contacteren via info@beweginginpraktijk.be


Praktijk: Het behouden en onderhouden van de fysieke aktiviteit is een ander verhaal !!!Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT