Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beweging-in-praktijk: Wat is personal training?


Personal Training is een term die in België nog niet echt ingeburgerd is, hoewel de meeste mensen wel een vaag idee hebben wat het inhoudt.
Personal Training houdt in principe het volgende in:
'het informeren, motiveren en begeleiden van een sporter op individuele basis om met hem of haar het gestelde gezondheids- of bewegingsdoel te bereiken'Informeren


De Personal Trainer zal de sporter alle informatie geven die deze nodig heeft om:

 • Te beginnen met bewegen/sporten.
 • De bewegingen/sporten op een verantwoorde wijze uit te voeren.
 • Door te gaan met bewegen/sporten.
 • Een gezondere levensstijl aan te leren.

Verder zal de Personal Trainer de sporter alle overige informatie geven die hij/zij nodig heeft, of gewoon wil weten! Databank van 70 oefeningen.Motiveren


Een zeer belangrijk onderdeel van Personal Training is het motiveren van de (aankomende) sporter om een gezondere, sportieve levensstijl aan te nemen.
Voor veel mensen is het beginnen met bewegen een groot struikelblok. Ook een groot probleem is het doorgaan met bewegen, nadat men begonnen is. In de praktijk begint men met vrienden te sporten, maar door het bijvoorbeeld wegvallen van een vriend of vrienden zou het wel eens kunnen dat je er zelf ook de brui aan geeft.
De Personal Trainer is altijd beschikbaar voor de sporter tijdens de training, en zal de sporter de nodige feedback geven, en deze motiveren om zich volledig aan de training te wijden. Verder is het feit, dat een afspraak met de Personal Trainer is gemaakt, voor velen een reden om toch maar aan de slag te gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om levenslang met een personal trainer te werken, anderen willen tijdelijk met een personal trainer te werken om van daaruit alleen verder te gaan. Ben je iemand die de motivatie liever bij zichzelf zoekt, dan is de lifestyle-training formule iets voor jou. De lifestyle-training formule stoomt jou klaar om op een zelfstandige en verantwoordelijke manier goede resultaten te halen op lange termijn, zonder verdere externe hulp, ingewikkelde apparaten of afhankelijkheid.

Wij hebben er lange tijd geleden voor gekozen om ons cliënteel op de leiden in de materie die ze nodig heeft om succesvol te zijn op langere termijn. Het lijkt ons noodzakelijk dat de sporter met de intentie om levenslang actief te blijven voldoende kennis van zaken heeft om ‘zichzelf’ te trainen en obstakels te omzeilen. Fysieke activiteit en het volhouden ervan is een traject van vallen en opstaan en het vraagt bewustwording, groei en actieve deelname van de klant om dit tot een langdurig succes te brengen. Geen enkel traject is hetzelfde en het is niet altijd zinvol te kijken naar de situaties van anderen, gewoonweg omdat die vaak anders is (achtergrond, motivatie, stressniveau, gezinssituatie, werk, vrije tijd,...). Trap dus niet in de val te vergelijken, niet in goede of minder goede zin, met anderen maar ga op zoek naar de weg die werkt voor jou, met vallen en opstaan.Begeleiden


De Personal Trainer begeleidt de sporter (desgewenst) op ieder gebied van zijn nieuwe levensstijl. In de praktijk kan dat zijn:

 • Meegaan naar een sportcentrum, en daar de volledige training begeleiden (oefeningen uitleggen, helpen bij de uitvoering, etc.)
 • Het aanleren van het opstellen van trainingsschema's die de sporter als leidraad gebruikt tijdens zijn trainingen.
 • Geven van voedingsadviezen.
 • Meegaan om sportkleding aan te schaffen.
 • Etc, etc, etc.

'De 10 beste tips voor gezond en blijvend afslanken'!Individueel


Het belangrijkste aspect van Personal Training is, dat alle aandacht van de Personal Trainer gericht is op de sporter, zodat deze zo snel en zo gezond mogelijk zijn of haar gestelde trainingsdoel bereikt.
Dit houdt automatisch in, dat Personal Training niet in groepsverband kan worden gegeven, daar dit de individuele aandacht in de weg staat.
Twee sporters is het maximale aantal dat 'individueel' begeleid kan worden op een goed niveau. Wenst u toch in grotere groepen met een personal trainer te gaan bewegen, dat kan perfect maar dan noemen we het een professionele begeleiding ipv. Personal Training. Demotrainingen zijn mogelijk op aanvraag: demotraining.Doel


De sporter en de Personal Trainer stellen in overleg een haalbaar doel vast voor de sporter.
Dit doel zal de leiddraad zijn voor de begeleiding. Doelen kunnen zeer uiteenlopend en persoonlijk van aard zijn, bijvoorbeeld:


The Fat Decimator System

Evolutie van Personal Training


Personal Training bestaat nog niet zo heel lang in België en Nederland (zo’n 10 jaar) en is er in 1ste instantie gekomen onder impuls van grote fitnessketens die het begrip 'Personal Training' bereikbaar maakten voor de grote massa. Voordien kenden we de individuele trainingen vooral van grote filmsterren of Madonna. De afgelopen jaren hebben we dan een kleine groei gezien van mensen die zich geroepen voelden tot dit fijne beroep. De laatste tijd zien we de groei eerder stagneren of zelfs achteruit gaan, mogelijk door het zelfstandigenstatuut wat het voor veel jonge starters zeer moeilijk maakt. In mijn 7-jarige periode bij een grote fitnessketen heb ik evenveel collega's zien stoppen als starten, sommigen hadden te lijden onder 'te weinig succes', anderen zochten eerder 'een job' dan een passie en haakten af.

Survival of the fittest

Het ziet er naar uit dat alleen de sterksten zullen overleven en dat de natuurlijke selectie 'het kaf van het koren' zal scheiden. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat Personal Training zo'n hype zal worden als in Amerika of Australië, anderzijds zijn er voldoende mensen die het werken met professionele begeleiding een absolute must vinden en dat idee kunnen we alleen maar toejuichen.

Onze Personal Training studio te Sint-Katelijne-Waver/Mechelen bestaat al meer dan 10 jaar en is uitgegroeid tot een vast waarde binnen de PT industrie.

Introductie van 'functioneel trainen'

Een aantal jaren geleden zijn er een aantal 'vernieuwende' visies overgewaaid vanuit de USA en Australië. Kort samengevat kwam het erop neer om gerichter en logischer te werken op een manier zoals het lichaam werkt. We zien zowel in blessurepreventie en training als in revalidatie vaak dezelfde oefeningen of technieken terugkomen voor verschillende mensen en verschillende sportdisciplines. Met functioneel trainen gaan we de kloof tussen de oefening en de uiteindelijke 'taak' van het lichaam kleiner maken. Een training voor een tennisser zal er dus anders uitzien dan een training van een basketballer. De ideeën van functioneel trainen zijn ook perfect bruikbaar in blessurepreventie (bv. door functionele stretchingen) en in functionele revalidatie. Zo is er bv een kloof tussen de ons goed gekende fitnesstoestellen/krachtmachines en de meeste sporten. Zo zien we nog veel sporters in de fitness bewegingen maken die niet echt bruikbaar zijn voor hun sport. Meer uitleg en inzichten kan je vinden in het artikel: '10 goede redenen waarom voetballers beter niet met vaste krachttoestellen werken'.
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO
Video: stabilisatietraining voor voetbal

Je functionele trainer zal je dus logischer en gerichtere bewegingen en oefeningen laten maken die meer 'transfer' hebben naar realistische situaties in je sport en activiteiten.

Het belang van fascia in blessurepreventie, training en revalidatieWelke Personal Trainer kies ik?


Normaal gezien start je met een intake verslag waar je al dan niet tot een contract komt. Het is de bedoeling dat alle partijen zich goed voelen om samen te werken. Indien er geen goed gevoel is, is het geen enkel probleem om elders te zoeken. Het is immers belangrijk dat je een team kan vormen en dat je je vertrouwd voelt bij je trainer.

Gecertificeerd of niet?

Niet alle trainers zijn even ervaren, even leergierig of gedreven. Iedereen heeft zijn eigen stijl en manier van werken. Stem je vereisten erop af en vraag gerust naar de gevolgde opleidingen en certificaties. Niet dat diploma's of certificaties een garantie zijn voor succes (hoeveel mensen hebben een rijbewijs en rijden ... door het rood ;-) ) maar het zou een vervelende situatie kunnen worden als je een kinesitherapeut verwachtte en als blijkt dat je trainer geen enkel diploma heeft.
Hoe bedoel je, geen diploma?
Bekijk onze achtergrond en certificatie hier

Personal Trainer zonder diploma

Op een gegeven moment hebben grote fitnessketens (door gebrek aan trainers) de lat om in te stappen wat lager gelegd en ook mensen toegelaten die geen diploma Lichamelijke Opvoeding of Kinesitherapie hadden. Zij kregen een 10-tal dagen opleiding en gingen dan aan de slag als Persoonlijke Trainer.
Vergis je dus niet in je keuze, het beroep is momenteel nog niet beschermd en dat betekent dat iedereen zich kan profileren als 'trainer'.
Geen paniek mocht je trainer niet over de nodige 'papieren' beschikken. Het is best mogelijk dat je voor een zeer gedreven en leergierig persoon staat die alle dagen beter wordt.
Zeker nu er een aantal ontwikkelingen zijn op het gebied van 'functioneel trainen' en het 'trainen van functie' zal je mogelijks meer hebben aan een trainer die op de hoogte is van die ontwikkelingen dan één die beschikt over 'de verplichte documenten'.
Goed informeren, durven vragen naar opleidingsniveau en bij een goed gevoel aan het werk!

De meerwaarde van een functioneel trainer?

Er is een stijgend aantal trainers en kinesitherapeuten zich aan het bijscholen in het functioneel trainen en revalideren. Gelieve er wel rekening mee te houden dat de term 'functioneel trainen' ook her en der wordt gebruikt als een hippe term zonder dat de verdere inhoud wordt begrepen. Informeer je dus goed naar het opleidingsniveau van je begeleider en stel voldoende vragen over zijn of haar achtergrond. Het is, als leek, niet altijd eenvoudig om je trainer of kinesitherapeut te gaan beoordelen op het gebied van functioneel trainen maar je zal snel aan de oefeningen of programma’s merken of hij/zij de werkelijke inhoud van 'functioneel' begrijpt. Bv een voetballer buikspiertraining geven in ruglig is niet functioneel, je billen trainen in zijlig is niet functioneel, klanten positioneren in posities waar je nooit in komt 'in real life' is niet functioneel. Een basketballer buikspieren aanleren in stand, bilspieren trainen in stand en bewegingen maken die je effectief in je sport maakt zijn functioneler. Neem gerust contact als je meer info wenst.
De meerwaarde van functioneel trainen is aanwezig op verschillende vlakken. Zo zal je niet alleen betere en snellere resultaten boeken, maar heb je meteen ook minder kans op letsels (of herval na letsel) en beleef je meer plezier aan je training of revalidatie.

Vanaf 2012 breiden we onze Personal Training Studio te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen uit met een 'podologie-dag', dwz. dat podoloog Thorbjorn De Brul op zaterdag ( tss 8-14u ) klanten uit de Mechelse/Antwerpse regio kan ontvangen op onze praktijk. We hopen hiermee een extra service te kunnen brengen naar onze bestaande en nieuwe klanten.
Meer info

Referenties

Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze en je hebt nog 'iets' nodig om je over de schreef te trekken, ga dan op zoek naar referenties. Die kan je altijd op de website van de trainer vinden maar zijn gemakkelijk te 'faken'. Ga dus eens 'googlen' op het internet, vraag of je een huidige klant kan spreken. Te ver gezocht? Geen probleem, normaal gezien heb je je keuze al gemaakt.
Succes!

Toch liever alleen trainen


Beweging-in-praktijk: Getuigenissen


Ann S. (36)


Mijn echtgenoot heeft me bij wijze van spreken naar de fitness 'gesleurd' omdat ik niet echt geloofde dat dat iets voor mij was. Zonder personal trainer was ik er nooit in geslaagd op een zinvolle manier fitness te beoefenen met resultaat. Omdat ik geen 'body builder' wou worden zag ik niet echt de voordelen van krachttraining.
Ondertussen heeft krachttraining voor mij een andere betekenis gekregen en heb ik geleerd hoe ik op een eenvoudige manier ook thuis met mijn kinderen kan oefenen.Martine C. (44)


Personal training leek mij eerst iets voor 'sterren en VIP's'. Omdat ik wegens fysieke problemen niet meer aan sport deed, leek het personal training programma van Passage Fitness iets voor mij, vooral omdat ik een beroep kon doen op kinesist-personal trainer Willem. In een eerste gesprek met Willem kreeg ik veel vragen te verwerken wat mij aan het denken zette over mijn lichaam en mijn doelstellingen. Ik had de eerste lessen wel dat indruk dat hij streng (maar correct) was maar gaandeweg kwamen daar dan grapjes bij. Tijdens tussentijdse evaluatiegesprekjes stelde hij me gerust dat ik zeker een beetje meer egoïstischer mag zijn en dat ik me niet schuldig hoef te voelen ten opzichte van mijn gezin omdat ik aan mijn eigen gezondheid werk.
Langzaam maar zeker voel ik dat ik mijn grenzen verleg en dat is voor mij de bevestiging dat ik goed bezig ben.Rebecca (42)


De eerste sessies met Willem gingen vlotjes maar naarmate de weken vorderden, gingen het ritme en de intensiteit omhoog...
Op de meest cruciale momenten tijdens de trainingssessies, wanneer het zweet me op het voorhoofd stond, vroeg Willem mee steevast of ik het nog steeds graag deed...
...maar met de adem die me nog restte, antwoordde ik steevast: absoluut!!! En het toppunt was dat ik het nog meende ook!
Tijdens de afgelopen 2 maanden heb ik op emotioneel vlak een aantal tegenslagen te verwerken gekregen, maar Willem wist me te blijven motiveren en mijn gevoel van welzijn kreeg een opsteker na een goede training. En al loopt het allicht niet steeds van een leien dakje, ik weet nu dat ik het wel ga volhouden.Machteld S. (48)


Tot voor 3 jaar was er geen vuiltje aan de lucht, samen met mijn echtgenoot en dochter konden wij genieten van zeg maar alle mooie en aangename dingen van het leven.
Toen na een bezoek aan de dokter kanker werd vastgesteld, stortte mijn wereld in en zat ik met duizenden vragen! Plots had ik zoveel te verwerken, dat ik alleen maar aan mezelf dacht en me volledig liet gaan. Ik wou niet meer buiten komen, kortweg het hoefde echt allemaal niet meer voor mij!
Door lotgenotencontact realiseerde ik mij dat, hoe ernstig je ziekte is of was, het leven niet stopt! Ik moet vechten en er zijn voor mijn echtgenoot en dochter, maar ook voor mezelf om van mijn leven nog iets moois te maken. Zo heb ik me voorgenomen om samen met mijn gezin gezonder te gaan leven met als belangrijkste punten onze voeding aanpassen en gaan sporten.
We zijn nu 4 maanden verder sinds wij onze 'levensstijl' hebben aangepast en door dit te doen voel ik mij, sinds lange tijd, terug goed in mijn vel!
Daarom geef ik graag aan iedereen de raad, gezond of ziek, om zeker aan je voeding en conditie te werken en je zal zien hoe snel een leven kan veranderen in positieve zin, een echte aanrader!Jan H. (39)


Zoals wellicht nog als vele onder ons, dacht ik in eerste instantie ook, naar 'Hollywood' voorbeeld, dat 'Personal Training' meer iets was voor topsporters, artiesten, enz… Maar, niets is minder waar. Naar mijn gevoel, moet je dit zien als een investering in je gezondheid.
Zelf ben ik al 4 maal geopereerd aan een hernia en telkens opnieuw had ik gevoel dat ik nooit meer op een degelijke manier zou kunnen trainen. Zoals ook na mijn laatste operatie. Na opnieuw een jaar mijn eigen fitnessprogramma te hebben gevolgd, kreeg ik meer en meer het gevoel dat het misschien beter was om er gewoon mee te stoppen. Gezien dit echter mijn conditie en dus ook mijn gezondheid zeker niet zou verder helpen, heb ik een paar keer van op afstand de Personal Trainers gevolgd terwijl zij met een andere klant bezig waren. Hierdoor en zeker na het eerste gesprek dat ik met Willem had over Personal Training, was ik ervan overtuigd dat ik dit moest doen.
En het bewijs is er. De variatie in de oefeningen en de efficiëntie die Willem mij heeft bijgebracht, zijn echt top. Ik heb geleerd dat indien je weinig tijd hebt, je in maar 30 minuten toch een fantastische workout kunt hebben. Bovendien heeft hij steeds duidelijk uitgelegd welke spiergroepen er bij een oefening worden gebruikt en wat de impact ervan was. Maar dat is niet alles, Willem laat je ook meedenken tijdens het trainen. Door regelmatig vragen te stellen, leer je zelf veel beter de waarde van een oefening inschatten en kun je zelf je trainingen aanpassen naar je gevoel van de dag.
Voor mij is nu één zaak duidelijk. Begin je nog maar pas met fitness of ben je al een paar jaren bezig, als je de kans hebt, MOET je dit gewoon doen.
Bedankt Willem.Lieve D. B. (34)


Ik fitness al 5 jaar, maar de training met Willem heeft mij doen beseffen dat ik nog veel efficiënter kan trainen! Er waren verschillende oefeningen die ik vroeger ook deed maar niet correct. Willem heeft me ook geleerd om met meer variatie te trainen, iets wat ik heel belangrijk vind. Ik voelde dat ik na een korte periode trainen al een betere conditie kreeg en mijn lichaam steviger werd. Trainen met Willem is leerrijk, intensief en leuk!
Bedankt WillemWenda C. (31)


Ik ben begin dertig en had eigenlijk geen fut meer. Ik ging wel wekelijks sporten maar zag geen vooruitgang. Ik wist niet goed wat ik kon of niet kon doen, de manier waarop je bepaalde oefeningen (fitnesstoestellen) moest doen. Tot ik een gesprek had met Willem: hij zei me dat er voldoende mogelijkheden waren om efficiënter te trainen.
Efficiënter trainen klonk me als muziek in de oren, omdat ik als jonge dertiger niet alle tijd van de wereld had om direct vele uren per week uit te trekken voor mijn training. 3 maanden later merk ik dat ik een enorme vooruitgang heb geboekt, zowel mijn conditie als mijn figuur is erop verbeterd wat geeft dat ik me heel goed voel in mijn vel om de lente en de zomer met vreugde tegemoet te gaan.
Rokje en bikini's kan ik nu wel aan met m'n nieuwe figuur!Marc V. F. (32)


Na bijna 3 maanden trainen met Willem kan ik zeggen dat ik er goed aan gedaan heb om onder begeleiding te trainen. Het is een leerrijke ervaring te trainen met een professional. Het is voor mij een toekomstgerichte investering in een betere gezondheid en algemeen welzijn. Zo heb ik heel wat geleerd op het vlak van techniek en houdingen, veel afwisseling in de oefeningen en heb ik voedingsadvies gekregen.
Ik ben ondertussen bijna 6 kilo afgevallen, heb mijn voedselopname veranderd en snoep veel minder, mijn conditie is aangescherpt en ik slaap als een roosje. Door de schat aan informatie die ik van Willem heb ontvangen, ben ik ook in staat om zelf veel efficiënter te trainen met goede resultaten als gevolg.
Bedankt Willem!!!Ine S. (23)


Mijn trainer heeft me geleerd hoe ik op een gezonde en verantwoorde manier kan trainen. Hij heeft me zowel mijn zwakke als sterke punten leren kennen, zodat ik weet waaraan ik moet werken. Je trainer geeft je je alle aandacht die je nodig hebt, hij leert je je grenzen verleggen en motiveert je. En als je een slechte dag hebt, houdt hij daar natuurlijk rekening mee. Mijn figuur ziet er al mooier uit, ik voel me ook beter en fitter (kan ondertussen al 30' joggen) en ben bewuster beginnen leven. Willem is een grote steun daarbij!
Ik heb reeds 3 maanden 'personal training' gevolgd en doe er zeker nog 3 bij.
Thx Willem!


The Fat Decimator System

Carina D.B. (42)


Willem heeft me geleerd hoe ik oefeningen correct kan uitvoeren en hoe ik ook goede resultaten kan halen zonder het gebruik van toestellen. Hij houdt rekening met eventuele letsels, geeft je moed op momenten dat je het moeilijk hebt en begeleidt je kalm en geduldig. Ondertussen is mijn uithoudingsvermogen erop vooruit gegaan, voel ik me veel beter en ben ik minder vlug moe; heb ik meer energie.
Omdat ik nu meer weet over training, houding en variatie in de oefeningen heb ik veel meer zin om te gaan trainen!Els V.H. (24)


Ik moest mezelf altijd in 3 stukken delen, 24 uren per dag was voor mij te weinig, met een hoop stress als gevolg. Daarom besloot ik om te gaan fitnessen om zo aan mijn conditie/gezondheid te werken. Er werd me aangeraden om met een Personal Trainer (Willem) te gaan werken, wat me ondertussen een heleboel voordelen heeft opgeleverd: zo heb ik geleerd hoe de oefeningen correct en met een juiste houding uit te voeren, heb ik meer kennis gekregen over mijn lichaam en hoe het reageert op training, mijn figuur is veranderd, mijn lichaam en geest zijn terug en heb ik vooral veel minder stress.
Willem heeft me ook geleerd hoe ik tijd kon vrijmaken, zo maak ik naast het trainen ook nog tijd voor andere dingen. Mijn leven bestaat nu uit minder stress, ik voel me stukken beter en ik geniet met volle teugen!!!Koen S. (28)


Ik werd op 27-jarige leeftijd geopereerd aan een dubbele hernia en kreeg meteen ook het slechte nieuws dat ik niet meer mocht voetballen. De zware revalidatie, het vele stilliggen en de verveling maakten dat ik snel verzwaarde en me steeds slechter en slechter voelde.
Drie maanden geleden besloot ik te gaan fitnessen en na het eerste contact met Willem wist ik direct dat ik bij de juiste persoon was beland. Omwille van mijn rugproblematiek vond ik het immers belangrijk op de best mogelijke manier te trainen, onder begeleiding van een professional. Hij legde de lat steeds hoger en hoger en soms moest ik heel diep gaan wat mij eigenlijk extra motiveerde. Ondertussen voel ik mij tiptop, heb ik bijna mijn oude conditie terug en krijg ik van iedereen positieve reacties over mijn uiterlijk en mijn enthousiasme.
Ik raad het iedereen aan!!!!
KoenJenny D.M. (52)


Toen ik me samen met mijn zoon liet inschrijven in het fitnesscentrum kwam ik in contact met personal trainer Willem, en besliste ik om 3 maanden onder zijn begeleiding te gaan trainen. Willem paste de training aan aan mijn gezondsheidstoestand: ik had reeds 5 jaar last van chronische pijn in beide benen, de dokter had ook hyperventilatie vastgesteld en door stresstoestanden op het werk was ik volledig uitgeput en chronisch vermoeid.
Sedertdien boekte ik veel vooruitgang: na de training voel ik me beter en meer ontspannen, ik ga terug voltijds werken en voel minder pijn in de benen.
Ondertussen maakte ik alvast een afspraak om de samenwerking met mijn trainer te verlengen.
Bedankt Willem!Manu S. (50)


Ik wou al lang iets aan mijn conditie doen maar twijfelde omdat ik niet wist hoe eraan te beginnen. Dankzij Willem is het mij gelukt, we hebben samen een basis gelegd zodat ik nu verder kan. Ik kan reeds 12' lopen ipv 2' en 50' fietsen ipv 10', ik sta niet meer te hijgen na een trap op te gaan, ben zelfs al 4 kg afgevallen!!!
Deze mooie resultaten geven mij moed om zo verder te doen en mijn grenzen te verleggen. Dankzij deze progressie hoop ik deze zomer (na 15 jaar) terug te kunnen hervatten met windsurfen!Toon H. (26)


Ik sport reeds vanaf mijn 9 jaar en ben beginnen fitnessen om mijn andere sportprestaties (badminton) te verbeteren qua snelheid en conditie. Ondertussen kan ik al 40' lopen ipv 15' en heb ik veel geleerd van mijn 'PT'.
Nooit gedacht dat fitness zo leuk kon zijn!!!Leon (66) en Jeanne (61)


Het is eerder door onze buurvrouw dat we gestart zijn met sporten. Na een gesprek met Willem waren we overtuigd van het nut om met een trainer te gaan werken. Ondertussen is op een veilige en gezonde manier een basis gelegd en is de houding, kennis, motivatie, uithouding en het zelfvertrouwen erop vooruit gegaan! We raden dan ook alle 60-plussers aan deze gezonde uitdaging aan te gaan en een goede start te nemen met een 'personal trainer'.
Wij zeggen dan ook : 'dank u Willem!'Myriam B. (48)


Het was mijn dochter die mij de eerste aanzet gaf om te gaan fitnessen. Een wereld van spieren ging voor mij open, terwijl ik dacht dat joggen alles was. Door Willem kwam ik in contact met een groot gamma aan kracht- en uithoudingsoefeningen. Hij volgde mij op de voet en keek toe op een geleidelijke en correcte opbouw. Ondertussen is mijn gewicht met 5kg afgenomen, neem ik een rechtere houding aan, heb ik steeds een goed gevoel na het sporten en heb ik meer energie!
Vooral de toename aan energie geeft me een 'kick' om door te gaan: ik fitness 2 maal per week, loop of fiets op de andere dagen en doe oefeningen thuis!
Dit is voor mij de beste investering van het afgelopen jaar!!!Nancy K. (47)


Heb 8 jaar In Brazilië gewoond waar personal training heel gewoon is. De personal training bij Willem wordt heel professioneel aangepakt: de resultaten zijn schitterend en buiten mijn verwachtingen om. De prijs valt heel goed mee, als je in aanmerking neemt dat de training meewerkt aan:

 • 'goed in je vel gevoel' (geen antidepressiva / hulp nodig!)
 • 'mooier figuur' (zonder diëtist of dieetpillen!)
 • 'gezonde look' (zonder dure rimpelcrèmes!)
 • 'weerstand verhogend' (geen verkoudheden gehad, minder dokterskosten!)

Ondertussen heb ik beslist om de samenwerking met mijn trainer te verlengen.

The Red Tea Detox

Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT