Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beweging-in-praktijk: Meer weten over podologieMultidisciplinair

Beweging in Praktijk gaat sinds 2012 in zee met de podologiepraktijk van Thorbjorn De Brul, die reeds een locatie heeft te Lokeren en nu uitbreiding neemt naar Sint-Katelijne-Waver, Mechelen.
Op die manier hopen we een extra service te kunnen brengen naar de inwoners van Sint-Katelijne-Waver, Mechelen en de omringende gemeenten in de Provincie Antwerpen.

We zijn er rotsvast van overtuigd dat de podologie meer en meer een plaats verdient binnen de gezondheidssector en sportwereld, omdat niet altijd alles rechtstreeks op te vangen is met oefeningen.
Aangezien we bij het rechtstaan meteen voetcontact maken met de grond, zullen afwijkingen of gebreken thv de voet hun invloed hebben hogerop de keten. Correcties thv. de voet zullen dus een invloed hebben op structuren hogerop zoals knie, heup, rug, nek, ...
Het samenbrengen van specialisten, elk op hun domein, geeft alleen maar een meerwaarde aan onze begeleiding.

Voor wie 'podologie' nog vrij onbekend (en onbemind) is ...wat extra informatie:

Podologie is afkomstig van het Grieks pous (gen. podos) en heeft als vrije vertaling voet. Letterlijk vertaald betekent podologie dus voetkunde. Een podoloog is een voetkundige, een voetspecialist. Een podoloog kan aandoeningen aan de voet en enkel herkennen en behandelen alsook houdingsklachten die in relatie gebracht kunnen worden met de voet herkennen en behandelen.
Podologie is de wetenschap, de kunde die zich bezig houdt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en dit in relatie tot hoger gelegen segmenten. Ook hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, behoren tot het werkveld van de podoloog.
Een podoloog is een paramedicus die, na verwijzing van een arts of arts-specialist, patiënten met klachten ter hoogte van de voet onderzoekt en indien nodig behandelt. Deze klachten kunnen zich zowel ter hoogte van de huid als nagels van de voet bevinden, maar kunnen eveneens klachten zijn van het bewegingsstelsel.
Ook al bestaat het beroep podologie al enige tijd, toch kent de podologie momenteel geen eigen nomenclatuurnummers, zoals het geval is voor artsen, kinesitherapeuten, bandagisten en dergelijke meer. Dit betekent dat er in principe geen terugbetaling is voor podologische aktes.

Meer info

The Fat Decimator System

Beweging In Praktijk brengt podologie naar Mechelen!

Beweging In Praktijk is constant op zoek naar specialisten die een meerwaarde kunnen brengen in onze begeleiding naar een goede gezondheid, fitheid, prestaties. Om die reden brengen we podoloog Thorbjorn De Brul naar onze Personal Training studio te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen zodat we weer een extra troef in handen hebben om onze klanten nog beter (en completer) te kunnen begeleiden.
Aangezien het aantal podologen in de regio Brussel Mechelen - Antwerpen niet erg hoog ligt, kunnen we op die manier tegemoet komen aan de stijgende vraag naar podologische ondersteuning en hulp.
Het gaat hier over biomechanische onderzoeken verricht voor de recreatieve sporter/ topsporters, kinderen,... dus geen pedicure werk.

Combinatie Personal Training Kinesitherapie Podologie

Voordeel voor jou is de mogelijkheid om een combinatie te kunnen maken met de Personal Training of kinesitherapeutische begeleiding van Beweging In Praktijk

Oorzaak van letsels!

Podologie past perfect in het plaatje bij het zoeken naar de oorzaak van letsels. Als een beweging (of het gebrek eraan) in de voet de oorzaak is van een overbelastingsletsel hogerop (bv scheenbeenvliesontsteking) dan kan je symptomatisch behandelen (bv ijs, ontstekingsremmer, medicatie, spuiten,...) ... of je kan via voetcorrecties aan de oorzaak werken.
Als je weet hoe onze visie is in het behandelen van overbelastingsletsels, dan heb je vast een idee welke 'strategie' we verkiezen.
Indien nodig zal de gecertificeerde in Applied Functional Science je verder 'screenen' of er (nog) andere factoren dan de voet hun invloed hebben op het letsel.

Afspraak

Podoloog Thorbjorn De Brul zal aanwezig zijn op onze Personal Training Studio te Sint-Katelijne-Waver (Lagerheide 5) op zaterdag van 8u tot 14u
Onderzoeken duren 1u30
Voor het maken van een afspraak verwijzen we naar de website van www.vddbpodologie.be

Tot snelCopyright 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT