Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meer weten over voetbalopleidingen


Verstaanbare en bruikbare inhoud voor de voetbaltrainer

Op deze pagina kan u meer informatie vinden over voetbalopleidingen, interessante workshops of seminaries die voor jou, als (top)sporter, trainer, begeleider of club verrijkend kunnen zijn.
Wij trachten ons te onderscheiden door het aanbieden van informatie die up-to-date is, in mensentaal is en vooral inhoudelijk sterk en meteen bruikbaar.

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Stabilisatietraining voor voetballers...anders bekeken.We hebben tijdlang 'hoogstaande' voetbal-seminaries in de regio gevolgd en gingen steeds met een gevoel naar huis van 'wat kan ik daar morgen mee'? Het is ons dus niet meteen te doen om ‘grote’ namen uit het voetbal te brengen, maar inhoud waarmee je morgen aan het werk kan.
De voetbaltrainer en voetballer uit de lagere afdeling is voor ons dus even belangrijk als die van het hoogste niveau.

Video: stabilisatietraining voor voetbal

Artikel: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit', door Willem Timmermans.
Gepubliceerd in de maart 2011 editie van Dug-Out, professioneel voetbalmagazine, klik hier voor een deel van het artikel.
Dug-out bestellen

Veel keuze en aanbod in voetbaltechnische of -tactische bijscholingen, maar...

Onze ervaring is dat veel voetbaltrainers hulp kunnen gebruiken in het begrijpen van de 'fysieke materie' zoals krachttraining, blessurepreventie, voeding, snelheidstraining, conditionele ontwikkeling ea. We baseren ons hierbij op de vele vragen die we krijgen, de zaken die we wekelijks zien op de voetbalvelden en de feedback van de trainers en de spelers zelf.
Er is ook veel informatie te vinden op het internet, die niet altijd strookt met de werkelijkheid en dus voor verwarring en onduidelijkheid zorgt.
10 goede redenen waarom (prof)voetballers beter niet met vaste krachttoestellen werken!

Tevens willen we de voetbaltrainer de kans geven zich blijvend te ontwikkelen als persoon en als 'coach', want elke sporter verdient de beste begeleiding.

Hoe was jouw opleiding tot voetbaltrainer?

Waarom kiezen voor 'Beweging In Praktijk'?

Beweging In Praktijk, Act2Prevent en hun team staan garant voor inhoudelijke top-informatie, hoogstaande discussiepunten en professionele begeleiding.
Onze opleiding in 'Applied Functional Science' aan het Gray-Institute, USA gaf ons betere inzichten in functionele blessurepreventie, training en revalidatie. We kijken dus op een andere manier naar het lichaam en onze 'performance training' is gericht op hoe het lichaam daadwerkelijk werkt. We bekijken de huidige trainingsmethodes en -programma's door een kritische bril en werken alleen op basis van 'het beste'.
Onze functionele anatomie' en de toepassingen ervan verschillen bv aardig met wat je momenteel in de boeken kan vinden en geeft onze een belangrijke voorsprong in het trainen van een voetballer maar ook van een volleyballer, tennisser,...
Functionele inzichten die niet alleen het verschil maken voor de professionele atleet maar ook voor de recreant die veilig van het spelletje wil genieten.

Video: stabilisatietraining voor voetbal
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

The Fat Decimator System

Is stretchen zinvol?

Of stretchen al of niet zinvol is, is één van de meest gestelde vragen. Zelfs vandaag de dag is er nog steeds veel controverse en spreken gezondheid- en sportprofessionals elkaar tegen, wat tot veel verwarring zorgt bij de recreatieve sportieveling en zelfs topsporter. En we gaan verderop bespreken dat zowel voor- als tegenstanders voor een stuk gelijk hebben, want het antwoord is...
'dat hangt af van...!'

Personal Training Mechelen, Antwerpen

Educatie voor recreant en topsporter

Onze benadering is educatief, dwz. dat we onze contacten niet alleen adviseren wat te doen maar vooral WAAROM het zo te doen. We gaan ervan uit dat de interne motivatie stijgt naarmate je meer begrijpt waarom je iets doet, dus we delen maar al te graag onze inzichten, kennis en vaardigheden.
Begrijpen en leren WAAROM past perfect binnen onze doelstelling om meer kwaliteit te brengen binnen de sport, niet alleen voor de clubs, de trainers en de begeleiders, maar ook voor de sporter zelf: 'Vorm jezelf tot een atleet'
'Leiders' in het voetbal, worden ze zo geboren of kan je ze vormen?
Persoonlijke ontwikkeling in de sport? Wat zijn de voordelen voor de atleet vandaag, morgen, en na de carrière?

We geven reeds een tijdje opleidingen, demo-trainingen en delen graag onze ervaringen, kennis en inzichten via artikels, blogs, media.
We stellen ons dynamisch op en werken naar een 'a la carte' service naargelang de vraag en behoeften. Geef ons dus zeker een seintje indien je binnen je omgeving op een creatieve manier onze 'know-how' wenst in te zetten.

Opleidingen

Een voetbal opleiding in jouw buurt/club/vereniging/gemeente,...
Je kan 'Act2Prevent' uitnodigen voor een voetbal cursus ivm. de fysieke voorbereiding in voetbal, aangaande blessurepreventie, krachttraining, conditionele opbouw, voeding, ....
Neem contact met ons op voor een voetbal opleiding op maat van jouw club en netwerk.

Trainersopleidingen in België: www.trainervoetbal.be

Presentatie op het 3de Cyprus International Soccer Conference, Nicosia May 26th-27th: Willem werd uitgenodigd door de organisatoren van CISC om een presentatie te geven over blessurepreventie in voetbal.
De presentatie 'Injury Prevention by functional stretching' bestaat uit een theoretische inleiding met enkele praktijkvoorbeelden en een essentieel praktijkgedeelte.


Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 27/09/2016 op de terreinen van KSC Machelen, België
Meer info en inschrijven

Wegens de positieve reacties en om iedereen de kans te geven deel te nemen willen we zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe opleiding. Breng ons gerust op de hoogte van je interesse en mogelijke data die voor je zouden kunnen, we brengen je dan persoonlijk op de hoogte van de nieuwe cursusdag. Bedankt!


Afdrukken
Foto's en aanbevelingen:

Meer foto's

Alleen maar lovende woorden over de opleidingsdag ‘Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit’. Heel vaak gaan we kracht trachten te ontwikkelen via bewegingen die helemaal los staan van onze sport, met als resultaat dat we tijdens het uitoefenen van onze sport bewegingen maken die het lichaam niet (her)kent en blessures met zich meebrengen. In deze cursus krijg je een heel pakket van functionele oefeningen waarbij je het lichaam via sportspecifieke oefeningen gaat ontwikkelen. Via het praktijkgedeelte krijg je naast stramme spieren de dag nadien, ook een heel mooi beeld waar je dient op te letten. Door zelf te doen, leer je meer! Willem brengt een mooi, (voor ons) nieuw idee naar voren en ik zal hem in de toekomst blijven opvolgen om mij bij te scholen en nieuwe zaken te ontdekken.
Dies diem docet
"Wij zijn nooit klaar met leren"

De Roeck Tom
Opleider VC Eendracht Aalst 2002
Nationale U15


Dag Willem,
Ik gebruik de oefeningen dagelijks in mijn kinepraktijk, soms wat aangepast naar andere sporttakken of arbeidsomstandigheden.
Ook fantastisch als 'huiswerk'-oefening.
Prima cursus, mooie DVD.

Groet,
Marc Vierendeels, Kinésitherapeut


Een zeer leerzame cursus vandaag gehad bij Willem Timmermans in Belgie met als onderwerp "Blessurepreventie en krachttraining in voetbal door mobiliteit en flexibiliteit".
Door het toepassen van Applied Functional Science (3D mobiliteit en flexibiliteit) blessures voorkomen en een basis leggen voor krachttraining ZONDER gebruik van krachttoestellen in een fitnessruimte.
Een eye-opener voor voetballers en trainers op alle niveaus in Nederland.

Dennis Meier, voetbaltrainer FC Eindhoven, Eigenaar 'Dennis Meier Football school'


Hey Willem. Ik wil je even bedanken voor dinsdag! Ik vond het zeer boeiend, en mijn kijk op deze topic is helemaal veranderd!

Jeroen Delannoi, student kinésitherapie KU Leuven


Vandaag een opleidingsdag Blessurepreventie en Krachttraining door mobiliteit en Flexibiliteit achter de rug. Het was een fantastische dag met dank aan Willem Timmermans het was top!

Luc Smets, zaakvoerder 'Sport & Health Care', sportverzorger FC Antwerp


Demo-training voor clubs

Wij zijn steeds op zoek naar 'partnerships' met gelijkgezinden, om samen het niveau van onze voetballers, trainers, individuele begeleiders op te krikken.
Bedoeling is om de 'sterke spelers' op onze markt te koppelen tot winnend geheel. Geef ons zeker een seintje als je ons team wil versterken of denkt dat een samenwerking een WIN-WIN situatie kan zijn voor alle partijen.

Partners in voetbal

www.zamante.com
www.prokeepers.be


Educatieve Producten en Programma's

Beweging In Praktijk werkt samen met Act2Prevent om een aantal educatieve producten te brengen die een hulp kunnen zijn voor de voetbaltrainer, de kinesitherapeut, de physical trainer maar ook de voetballer zelf. Binnen het concept 'Vorm jezelf tot een atleet' kan het ook als voetbalspeler belangrijk zijn om over veel kennis te beschikken om 'jezelf te trainen'.

Voetbal DVD: blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit
Het functionele stretchprogramma voor voetbaltrainers en voetballers
10 goede redenen waarom (prof)voetballers beter niet met vaste krachttoestellen werken!
Wat kunnen we leren van de Cybex-test bij (prof)voetballers? Of niet leren?
Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers
'Leiders' in het voetbal, worden ze zo geboren of kan je ze vormen?
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Voorste kruisbandletsels epidemisch in het voetbal?

Video: stabilisatietraining voor voetbal

What's next?

Voetbal opleiding voor duiveltjes trainers

Waarom specifiek duiveltjes/Juniores F?

Willem Timmermans en Act2Prevent zijn in 2012 gestart met het organiseren van trainersopleidingen voor voetbaltrainers die zich willen specialiseren in het begeleiden van de allerjongsten, nl. de duiveltjes/Juniores F. We zijn ervan overtuigd dat onze jongste voetballertjes een voorname basis leggen op die leeftijd en zien in de praktijk, ondanks een groot engagement van hun begeleiders, dat er slechts weinig duiveltjes-trainers specialist zijn in die leeftijdscategorie.
Daarbij komt dat de meeste clubs hun trainers beginnen te positioneren vanuit de hoogste leeftijdscategorie en dat men uiteindelijk, bij de juniores F, vaak uitkomt bij de minst ervaren trainers.
We zien dat er ook vanuit de voetbaltrainers soms weinig interesse is in het trainen van de duiveltjes, mogelijk omdat het leggen van de basis op die leeftijd een goede strategie, opbouw en detailcoaching vraagt, en er in het duiveltjesvoetbal ( = juniores F ) niet echt een groot aanbod is in voetbaltrainersopleidingen. . Om die reden willen we tegemoet komen aan de behoefte en starten we vanaf 2012 met het organiseren van een trainersopleiding, specifiek voor diegene die zich willen bekwamen en specialiseren in het trainen van de allerjongsten in het voetbal.

The Fat Decimator System

Duiveltjes- specialist Willem Timmermans?

Zeker binnen het voetbal is het een zeker 'risico' om jezelf specialist te noemen, aangezien de meningen omtrent de opleiding van spelertjes, het spelletje zelf en de resultaten ervan erg uiteen lopen. Om die reden zetten we er een vraagteken achter en stellen we voor om zelf te oordelen of het volgen van de voetbal opleiding voor jou een meerwaarde is ( geweest ) in het specialiseren in het duiveltjes-voetbal. We zetten in elk geval een aantal feiten op een rijtje die je idee geven wat je mag verwachten van de lesgever Willem Timmermans, zijn visie en hoe het jou, je club en vooral je spelertjes kan helpen in de ontwikkeling naar een betere opleiding.

Wie

Willem Timmermans

Kinesitherapeut, Personal Trainer, Bewegingsspecialist, gecertificeerd in 'Applied Functional Science' aan het Gray-Institute, USA
Functionele Blessurepreventie – Performance Training – Revalidatie – Educatie

Houder van een UEFA B – licentie
Maker van de voetbal DVD: Blessurepreventie en Krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit.
20 jaar ervaring als jeugdtrainer op alle niveaus en leeftijden, begonnen op gewestelijk vlak, geeïndigd op Nationaal niveau (nationale U8 KV Mechelen)
10 jaar ervaring in het trainen van duiveltjes, laatste jaren op allerhoogste niveau in België
Hoofd Long Term Physical Development KV Mechelen (2010)

Visie

Er zijn veel verschillende visies in het opleiden van jonge voetballers, en we kunnen er de komende decennia nog 1000-en uren over discussiëren. Zonder te oordelen over wat goed of minder goed is mag je bij onze duiveltjes-trainersopleiding volgend standpunt verwachten:

Willem Timmermans: Het trainen van duiveltjes is effectief 'een vak apart'. We zien nog erg vaak dat onze kleinste voetballertjes getraind worden door de minst ervaren trainers, die met de nodige passie aan hun opdracht starten, maar die voeling missen met de specifieke vereisten die hun spelertjes vragen. Zo zien we nog maar al te vaak dat de voetballertjes van 5 tot 8 jaar een 'volwassenen' training en coaching krijgen, terwijl hun leeftijd en voetbal specifieke kwaliteiten een totaal andere aanpak vraagt.
Mijn ervaring in het trainen van voetballertjes van alle niveaus heeft me geleerd dat we zoveel meer uit onze begeleiding kunnen halen, als we een goede opbouw respecteren en het duiveltjes-voetbal goed positioneren binnen de totaalopleiding. Zo 'dromen' we als volwassenen maar al te vaak van mooi passenspel en vlotte combinaties, terwijl de kinderen niet eens de basis beheersen om vlot een tegenstander uit te schakelen of een bal aan te nemen. Ons grote voorbeeld is wijlen Wiel Coërver, die reeds lange tijd geleden heeft bewezen dat er zoveel mogelijkheden liggen in het trainen van voetballertjes van 5 jaar en ouder. Balbeheersing en creativiteit staan hierin centraal.

In de praktijk zien we dat er veel behoefte is (... en het aanbod niet groot genoeg kan zijn) aan 'het leggen van de basis' en 'detailcoaching'. Mogelijk kan dat een reden zijn dat de meeste ambitieuzere trainers liever oudere spelers onder hun hoede krijgen dan een 5-jarige die zijn eerste stapjes zet in het voetbal.
Omdat 'iemand' aan de... o zo belangrijke basis moet werken hebben we binnen de opleiding van een voetballer dringend nood aan een team van duiveltjes -specialisten die hun engagement en motivatie kunnen inzetten met de broodnodige visie. Op die manier kunnen we elk kind de kwalitatieve start garanderen die het verdient!

Met onze specifieke duiveltjes-trainersopleiding is het ons doel tegemoet te komen aan de noodzaak die er is vanuit de voetbalopleidingen, clubs en voetbaltrainers.

Willem

Inhoud van onze voetbaltrainer opleiding voor duiveltjes – juniores F?

Hoe start ik het voetbalseizoen? Waar start ik de 1ste duiveltjes trainingen? Hoe breng ik progressie in de voetbaltrainingen en hoe bouw ik verder op in het seizoen?
Welke progressie mag ik verwachten van een duiveltje/ juniores F?
Hoe kan ik als trainer zoveel mogelijk meerwaarde brengen in de vooruitgang van het jonge voetballertje? Kan het kind meer leren dan ik als trainer denk of verwacht?
Tot welke realistische voetbalprestaties is een duiveltje in staat op zijn/haar leeftijd?
Hoe creëer ik zoveel mogelijk balcontacten per trainingsmoment?
Hoe gebruik ik mijn tijd optimaal, hoe vermijd ik 'dode' momenten?
Bal stoppen! of aannemen?
Waarom basistechniek en tegenstander uitschakelen primeert boven 'samenspel'?
Welke basistechnieken zijn essentieel om elk kind veel FUN in voetbal te bezorgen?
Wat is een dribbelmoment en wat zijn de voordelen? Zijn er ook nadelen?
Waarom is elke wedstrijdopwarming een trainingsmoment? Hoe win ik tijd?
Wat is details-coaching en hoe pas ik dat toe in deze leeftijdscategorie?
Welke voetbaltermen- woorden gebruik ik in mijn coaching en waarom?
Waarom elk kind minstens 1 eigen bal nodig heeft? Gebruik van 'voetbalnetje', ... huiswerk, ...

Voordeel van onze 'voetbaltrainers –duiveltjesopleiding' voor de voetbalclubs?

We hebben reeds aan de lijve ondervonden dat het zelfs voor onze 1ste klassers een lastige opdracht is om bekwame jeugdtrainers te vinden die interesse en feeling hebben met die leeftijdscategorie, we hebben dus een aardig idee hoe moeilijk het moet zijn voor clubs uit de lagere afdelingen om uitstekende begeleiders te vinden voor het duiveltjesvoetbal.
Aangezien de kandidaten voor het geven van duiveltjes trainingen vast niet staan aan te schuiven, en het vaak gaat om de minder ervaren of zelfs beginnende trainers, willen we via deze weg de voetbalclubs alvast een handje (voetje) helpen bij het opleiden van hun duiveltjes trainers.
We geven in onze voetbalcursus de duiveltjes trainer(s) de nodig skills en tijdlijn mee om met de nodige know-how onze 'toppertjes' te begeleiden.
Heb je als club nu al interesse om je duiveltjes trainers door te sturen naar ons trainerscursus, geef ons gerust een seintje, dan brengen we je op de hoogte van de eerstvolgende opleidingsdag.

Voordeel voor de duiveltjes trainer?

Onze trainersopleiding zet je in 'pole-position' om specialist te worden in deze leeftijdscategorie. We delen met alle plezier onze ervaring en expertise zodat jij meer uit jezelf en je voetballertjes kan halen. Aangezien het aantal specialisten hier niet dik loopt is het voor jou als voetbaltrainer de ideale gelegenheid je te onderscheiden van anderen en door te groeien binnen je club of voetbalwereld. We hoeven je vast niet te overtuigen dat het voornaamste voordeel de progressie van je voetballertjes is, die een zichtbaar beeld zullen geven van jouw goede duiveltjes trainingen en begeleiding.
We overwegen zeker om bij voldoende interesse en enthousiasme van de deelnemers de opleidingsdagen uit te breiden naar meerdere dagen + opvolging.

Voor wie?

Voetbalclubs die hun duiveltjestrainers willen laten genieten van een specifieke opleiding voor hun leeftijdscategorie.
Voetbaltrainers die zich willen specialiseren in het duiveltjes voetbal.
Sportief verantwoordelijken die structuur willen brengen in de voetbalopleiding en structuur van de jongste leeftijdscategorieën.
De beginnende duiveltjestrainer die meer inzicht wil krijgen in het leeftijdsspecifieke en unieke voetbal-traject van een 5 -8 jarig voetballertje
De meer ervaren trainer die zich verder wil bekwamen in het specifieke van duiveltjes training en interesse heeft in het verbeteren van de detailcoaching.
...

Referenties

Super leerrijk en grensverleggend, heeft me vertrouwen gegeven om mijn spelers volgend seizoen een uitgebreid voetbalbasispakket aan te bieden.. aanrader voor iedereen met een hart voor jeugdvoetbal (duiveltjes in het bijzonder)
Robby Walschaers, U6 FCV Alberta


Bedankt Willem. Het was een zeer leerrijke dag. Op sommige vlakken zelfs een openbaring. Hiermee ga ik zeker aan de slag! Testcase tot augustus zal mijn eigen zoontje van 7 worden. Hij is gek van voetbal dus alleen daar al kijk ik naar uit. Vanaf augustus proberen we de oefenstof over te brengen aan de hele ploeg. Bedankt!
Johan Brumagne, U9 VC Bertem- Leefdaal


Voor mij persoonlijk was het een leerrijke dag, het liep snel en ieder kon zijn verhaal doen.
Knap werk, bedankt!
Lenaerts Jan, pupillen-trainer SV Groenendaal


Beste Willem,
Ik vond het een heel nuttige opleiding en ik ben blij dat er docenten zijn die echt geloven in het belang van duiveltjes.
Ik wil in die context meewerken om de onderbouw te promoten. Ik ben dus geinteresseerd in het opzet van de duiveltjes dag...
Vriendelijke groeten,
Guy De Cock, coördinator onderbouw KSV Bornem


Hallo Willem,
Voor mij was het de eerste opleiding die ik heb gevolgd. Ik ben erin gegooid zoals velen; papa van...; en het zal maar voor één jaartje....
Volgend seizoen U9 zal het reeds mijn derde jaar zijn, ben gestart bij U7.
De opleiding gaf me duidelijke praktische tips en voldeed echt volledig aan mijn verwachtingen. Ben ook iemand die graag een planning maakt en deze opleiding geeft me al meer helderheid in het kluwen.
Vanaf nu zal het veel oefenen zijn en de toekomst zal het uitwijzen hoe het ook lukt bij 'minder begaafde kinderen'; maar heb er wel goed oog op.
Nogmaals bedankt voor de fijne dag.
mvg,

Michel Robberechts
Trainer U8 KFC Perk


Beste Willem,
Het was zeer zeker een leerrijke ervaring. Je hebt gelijk dat je geen goede duiveltjestrainer wordt op 1 dag, maar dit initiatief geeft een basisplatform wat ideëengoed en visie betreft bij het aanleren van de basistechnieken van onze kleine atleten. Het zet de trainers op weg naar kwalitatieve trainingsmethoden en zal mijns inziens kleine en grotere clubs in een opwaartse spiraal brengen naar het vormen van kwaliteitsvolle jonge voetballers toe.
mvg,

Sven Walschaerts
Trainer U7 A&B
VC Bertem-Leefdaal


De opleiding van zondag 06/05 was zeer geslaagd en ik vind het een heel goed initiatief !! Duiveltjes een betere training geven das de toekomst en daar help je zeker bij met deze opleiding !!
Groetjes Yves Ulrich , Trainer U6kes 's Gravenwezel


De eerste maal dat we zo in detail te horen en zien krijgen en zelf kunnen ervaren waar duiveltjes in moeten getraind worden.
Erg interessant en een aanrader voor alle trainers die met jeugdopleiding bezig zijn en techniek hoog in het vaandel dragen!
Thx Willem !

Eddy Simons
Sportief verantwoordelijke KSK 's-Gravenwezel


Ik heb als jeugdcoördinator onderbouw bij KSV Bornem veel opgestoken bij deze opleiding. Eindelijk iemand gevonden die het belang van een goede opleiding voor spelers van 6 tot 12 jaar kan uitdragen.
Ik heb prima oefenvormen geleerd! ik hoop dat er in de toekomst nog opleidingen volgen.

Guy De Cock, KSV Bornem

Meer info omtrent onze voetbalopleidingen

Opleiding voor duiveltjestrainers in voetbal: basismodule
Datum: dinsdagen 21/05/2019 en 28/05/2019, FC Zemst, Brusselsesteenweg 1980 Zemst, klik hier voor meer info/inhoud.
Uren: Deuren: 18.45u - Start: 19.00u - Einde: 22.00u
Deelnameprijs: 75 euro (voor beide avonden) bij inschrijving voor 01/05/2019 of 95 euro bij inschrijving na 01/05/2019, over te schrijven op BE05 0639 3878 9475.
Kom met 2 trainers van dezelfde club en ontvang 10 euro korting p.p.
Kom met 3 of meer trainers van dezelfde club en ontvang 15 euro korting p.p.
Handleiding voor duiveltjestrainers (twv. 30 euro) inbegrepen.Voetbalhuiswerk, 5 jarige


Training U6 - deel 1


Training U6 - deel 2


Training U6 - deel 3

Nieuw!
'Handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal'
In 2014 hebben we hard gewerkt aan een handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal, een extra ondersteuning voor duiveltjestrainers die reeds eerder onze opleiding hebben gevolgd, voor trainers die deze in de toekomst nog geen volgen of voor geïnteresseerden die zich graag van thuis uit bijscholen in het trainen van duiveltjes. Onze inhoud is ook praktisch toepasbaar bij oudere voetballertjes.
Het digitale programma 'handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal' bestaat uit meer dan 40 pagina's met uitleg, visie, tips en advies in het trainen van beginnende en zelfs gevorderde voetballertjes.
Naast de tekst kan je linkjes vinden naar maar liefst een 25-tal korte of langere filmpjes met technieken en voorbeelden van trainingsinhoud, samen goed voor bijna 45' videomateriaal, je hebt wel een online verbinding nodig om de filmpjes te kunnen bekijken. Veel van deze filmpjes bevatten 'slow motion' beelden die je het als trainer gemakkelijk maken om de beweging te analyseren en aan te leren.
Meer info

Handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal aanschaffen?

Heb je interesse in onze 'handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal' dan kan je het heel eenvoudig aanschaffen via onderstaande knop, na betaling ontvang je de handleiding in je mailbox. Wens je het liever via overschrijving aan te schaffen, neem dan gerust contact op info@beweginginpraktijk.be voor de overschrijvingsgegevens, je ontvangt dan ons programma, zij het met enige vertraging tov. de knop hieronder, via mail.
Op dit moment heb je de handleiding voor duiveltjestrainers in je bezit voor de introductieprijs van 19,95 euro ipv. 29,95 euro.
Van jouw investering in een betere opleiding schenken we 10% naar een goed doel, nl. voetballertjes in de Filipijnen en Senegal!

© 2014, Willem Timmermans, uitgegeven in eigen beheer: info@beweginginpraktijk.be Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Combinatie van 2 trainingstools voor voetbal: enerzijds de fitlight trainer (reageren op de instelbare lichtjes) en de quick feet trainer (6 hoekige ruimte voor balaannames en inspelen). Het spelertje dient zo snel mogelijk het lichtje te doven door het juiste paneel te raken met de bal.
Meer info omtrent de 'quick feet trainer'?
Meer info omtrent de 'fitlight trainer'?Act2Prevent Voetbalschool (Antwerpen)'Act2Prevent – educatie in voetbal' en met name Willem Timmermans (Personal Trainer - kinesitherapeut en UEFA -A voetbaltrainer) start vanaf 2015 met een voetbalschool in het Antwerpse. De trainingen kunnen plaatsvinden op verschillende locatie rond de as Mechelen - Antwerpen en kunnen hun uitbreiding vinden naar ander regio's.
Waarom een voetbalschool?

Willem is de afgelopen 25 jaar als jeugdtrainer actief geweest in het clubvoetbal, bij clubs van provinciaal, Nationaal en 1ste klasse niveau. Deze ervaringen neemt hij mee in zijn ambities van een eigen voetbalschool met het doel om een aantal extra voordelen te creëren voor de jonge voetballertjes.


Het Act2Prevent U8 team op tornooi in MarseilleWat zijn de voordelen van onze voetbalschool?

Extra trainingen buiten het clubgebeuren die ook de prestaties binnen het clubgebeuren zullen verbeteren.
Act2Prevent voetbalkampen tijdens de schoolvakanties en vrije momenten waar kwaliteit van begeleiden en de ontwikkeling van je kind op de 1ste plaats komt. We besteden daarbij ook de nodige aandacht aan 'lifestyle' (voeding, rust, recuperatie,...) omdat een talentvolle voetballer alleen optimaal voetbalplezier kan beleven in een gezond lichaam.
De mogelijkheid om enkel en alleen binnen onze voetbalschool opgeleid te worden... los van een club. Om die reden is het onze bedoeling om te werken naar 4 trainingsmomenten per week. Gezien hun jonge leeftijd gaat het om woensdagnamiddag en 2/3 trainingen in het weekend. We kiezen ervoor om het weekend beter te benutten om het kind gedurende een drukke schoolweek niet onnodig te belasten.


The Fat Decimator System

Voordelen van onze voetbalschool voor talentvolle voetballertjes:

  • 4 trainingsmomenten per week (tot 2 uur per training) voor diegenen die wensen. Onze voorkeur gaat hierbij naar zoveel mogelijk dagtrainingen (trainen bij daglicht).
  • Kwalitatieve trainingen aan hoge intensiteit (tijd ten volle benutten).
  • Kwalitatieve ploegmaats
  • Tegenstanders van niveau die we zelf kiezen (niet langer minder nuttige verplaatsingen met grote verschillen in niveau tussen beide ploegen). We kiezen ervoor om veel onderling te spelen en veel tijd te sparen die we beter (voetballend) kunnen benutten: daar waar het om draait: voetballen ipv. in de auto zitten.
  • Direct contact tussen ouders en opleider: geen overbodige tussenpersonen. Sportieve beslissingen worden genomen door de mensen die het kortst bij je kind staan.
  • De vrijheid om onze voetbalschool te verlaten wanneer je wenst, je bent dus niet gebonden aan een jaarlijkse overeenkomst zoals bij een club. Voor het verlaten van onze voetbalschool ben je dus niet afhankelijk van de 'goodwill' van derden zoals bij een club. Geen discussies, geen transferbeslommeringen, geen vergoedingen ed. Opgelet: inschrijvingsgelden worden niet terugbetaald, inschrijven bij onze voetbalschool vraagt (volgens de formule) een engagement van ouders en kind voor de ganse periode van inschrijving. Criteria en voorwaarden worden vooraf duidelijk besproken.
  • Elk kind dat aan de selectiecriteria van onze voetbalschool voldoet krijgt een volwaardige en kwalitatieve trainer, ongeacht in welke groep het terecht komt. Het gebeurt wel eens vaker dat binnen het klassieke clubgebeuren voetballertjes die (om welke reden dan ook) niet in de sterkste groep zitten ... ook bij een minder ervaren trainer terecht komen. De combinatie van beide factoren zorgt meestal voor een kloof die nog moeilijk te dichten valt. Als we beroep doen op extra trainers dan zullen zij op het gebied van kwaliteit en visie thuis horen bij onze voetbalschool.
  • Je kind is bij ons geen nummer of een voorname bron van inkomsten maar wordt een onderdeel van een project waarin we geloven: het benutten van potentieel! Wij vragen een grotere investering van de ouders om te kunnen deelnemen aan onze voetbalschool maar daar blijft het bij. Geen verplichtingen of verwachtingen achteraf. Al blijven we altijd met vol enthousiasme de verdere ontwikkeling van je kind volgen, op welk niveau en waar dan ook!
  • Het is onze bedoeling dat het talentvolle voetballertje na het doorlopen van onze voetbalschool kan aansluiten bij een hoogstaande opleiding. We geven daarbij graag advies in het maken van de juiste keuze.


Voor wie?

Talentvolle voetballertjes vanaf 5 jaar en die tijdens de testtrainingen aantonen klaar te zijn om onze trainingen te volgen. We leggen de lat hoog voor de kandidaten om kwalitatieve ploegmaats op onze voetbalschool te kunnen aanbieden. We rekenen erop dat het kind daarbij de nodige positieve ondersteuning krijgt van de ouders, het vraagt immers wel wat inspanningen. We begrijpen dat kinderen op erg jonge leeftijd op korte tijd erg veel progressie kunnen maken, we houden dus niet alleen rekening met het beginniveau maar tevens met de vooruitgang die het boekt tijdens onze sessies/testtrainingen. We streven ernaar dat elk kind in een groep kan trainen met spelertjes van eenzelfde niveau, zodat het voldoende (en haalbare - succesvolle) prikkels kan krijgen.
Waar zullen de trainingen plaatsvinden?

We concentreren ons in de beginfase op de regio Antwerpen, omdat we geloven in het grote potentieel dat er zich bevindt. Het is onze bedoeling dat talent uit het Antwerpse zich ter plaatse kan ontwikkelen en geen verre verplaatsingen hoeft te maken om een kwalitatieve begeleiding te krijgen. Naargelang de vraag bestaat de kans dat we ook uitbreiden naar andere regio’s over Vlaanderen. Onze accommodatie zal vooral bestaan uit zalen en kunstgrasvelden in de omgeving omdat we vinden dat de allerjongsten onder de beste omstandigheden dienen te trainen. Gezien de beperkte beschikbare accommodaties kan het gebeuren dat de trainingen niet gedurende het ganse jaar op dezelfde plaats zullen gegeven worden, voorzie je dus bij aanvang op de nodige flexibiliteit wat onze locaties betreft.Onze visie?

Deze zal ook persoonlijk met je doorgenomen worden maar hieronder kan je al enkele belangrijke punten terugvinden die voor ons belangrijk zijn in de 1ste voetbaljaren van onze jonge deelnemers.Individuele techniek is onze start! Techniek, techniek, techniek ... als een belangrijke basis. Heel veel herhalen en duizenden balcontacten door onze tijd efficiënt te gebruiken. We winnen tijd door de intensiteit op de training voluit te benutten, huiswerk mee te geven, minder in de auto te zitten maar meer op het veld te staan, langere trainingen, meer trainingen, trainingen laten primeren op wedstrijdjes tegen ploegen die we niet zelf kiezen, wedstrijd-opwarmingen gebruiken als training, ...
We respecteren een bepaalde volgorde van aanleren die rekening houdt met de leeftijd en de rijpheid van het voetballertje. Duiveltjes zijn geen grote mensen en hun trainingsinhoud en verwachtingen tijdens wedstrijden liggen beduidend anders dan bij volwassenen. Wij verlangen geen passings, eentijdsvoetbal of combinatievormen die niet bij hun leeftijd horen. Stap na stap integreren we essentiële basisprincipes binnen ons opleidingsplan, zonder stappen over te slaan.
Onze veeleisendheid en geloof in het kunnen van elk kind zorgt ervoor dat we sneller vooruitgang boeken en dat onze deelnemers inhoud krijgen aangeboden die hun creativiteit stimuleert. Op technisch vlak krijg je een 'sneeuwbaleffect' aan skills waarvan we soms als trainers versteld van staan. De kinderen ontdekken zelf, na een 1ste aanzet, nieuwe vormen die erg welkom zijn in 'de rugzak van de moderne voetballer'.
Om het talent van een voetballer te ontwikkelen is een goede begeleiding en het maken van de juiste keuzes van groot belang. Wij hechten niet alleen belang aan het voetbalspelletje maar ook aan 'een vergeten topic': Lifestyle
We leren ouders en kinderen aan waarom bv. goede voeding van belang is om optimaal te sporten (en door het leven te gaan) en zien het als onze taak om 'lifestyle' bespreekbaar te maken in onze voetbalschool. We nemen onze voorbeeldfunctie heel ernstig en de nodige 'lichaamshygiëne' (in de ruime zin) krijgt de nodige aandacht.

Handleiding voor duiveltjestrainers in voetbalOnze prijzen?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste voetbalschool dan zullen we niet kunnen voldoen aan je voorwaarden, we willen ons immers onderscheiden door uitzonderlijke kwaliteit en visie en dat vraagt niet alleen een zekere investering van ons maar ook van onze deelnemers. Er wordt algemeen aangenomen dat de clubs investeren in spelers en dat er op termijn een return komt voor die investerende club in de vorm van transfergelden of het tekenen van een contract. Aangezien spelers meer en meer van club (zelfs van land) veranderen en de opleidingsvergoedingen zelfs naar beneden gaan blijven clubs met goede bedoelingen met een kater zitten of spelen discussies op tussen club en spelers omtrent vooraf gemaakte afspraken. Toen ik niet lang geleden mijn zoontje inschreef voor tennislessen bleken we voor een uurtje les (niet eens privé-les maar in een groepje van 5!) maar liefst 15 euro te betalen. Er is in dat geval geen club of tennisleraar die in mijn kind investeert, alleen ikzelf als ouder. We willen deze lijn doortrekken naar onze voetbalschool waar ouders mee investeren in de opleiding van hun kind, zonder verdere verplichtingen, contracten, verwachtingen, ... net als op de tennisles.
We hebben voor de jaargang 2016-2017 volgende tarieven/formules vastgelegd, deze kunnen in de loop van het jaar onderhevig zijn aan wijzigingen indien er opportuniteiten ons pad kruisen. (bv. betere accommodatie, samenwerkingen, sponsorovereenkomsten).
Act2Prevent Voetbalschool formules

Voor het seizoen 2019-2020

'Act2Prevent Voetbalschool - aftrap': Deelname aan 1 training/testtraining: 20,00 euro
'Act2Prevent Voetbalschool - kickstart': Deelname aan 10 trainingen naar keuze: 200,00 euro (kledingpakket van 50 euro inbegrepen: short, shirt en kousen)
'Act2Prevent Voetbalschool - Retro': Deelname aan onze weekendtrainingen (min. 20 trainingen van 2u) gedurende een gans seizoen: 400,00 euro. (kledingpakket twv 150 euro inbegrepen: short, 2 shirts, 2 paar kousen, lange broek, regenjas) Verlengen met een kickstart-formule is altijd mogelijk.
'Act2Prevent Voetbalschool - Champ': Deelname aan al onze voetbalactiviteiten (min. 125 !) gedurende een gans seizoen met de mogelijkheid tot het volgen van 3/4! trainingsmomenten van telkens 2 uren per week. Inhoud en planning wordt persoonlijk besproken. Dit betekent dat je zoontje/dochter zijn/haar volledige opleiding bij ons geniet op woensdag- vrijdag- zaterdag en zondag: 1350 euro. Kledingpakket twv. meer dan 600 euro is inbegrepen.
Voor het seizoen 2019/2020 overwegen we ook een pre-champ formule (voor U6/U7/U8) met 2 tot 3 voetbalmomenten, contacteer ons voor meer info.Wanneer?

Wij zijn gestart in de zomer van 2015 en kijken nu al uit naar potentiële kandidaten om aan onze voetbalschool deel te nemen. Laat het ons nu al weten als je interesse hebt, dan kunnen we de voornaamste details reeds bespreken en een testtraining voor je kind organiseren.
Contacteer ons


Willem Timmermans - Act2Prevent Voetbalschool
Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT