Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beweging-in-praktijk - Willem Timmermans - Je personal trainer in de omgeving Mechelen


Voor alle duidelijkheid : een goede gezondheid en een beter conditieniveau krijgt u niet in uw schoot geworpen. Het vergt niet alleen kennis, een goede en veilige opbouw maar termen als motivatie, inzet en doorzettingsvermogen zijn individueel zeer verschillend en belangrijk. We brengen dus effectief de theorie in de praktijk en beweging is hierin essentieel.
De praktijk: De eerste stap is het vastleggen van doelen en de termijn waarin u ze wil bereiken. Dan effectief van intenties tot daden komen en de trein is vertrokken ?GO FOR IT !!!
Willem is jouw personal trainer voor de omgeving SInt-Katelijne-Waver, Mechelen en de provincies Antwerpen en Brabant.

Willem heeft er zijn doel van gemaakt om via beweging anderen te helpen tot een verbetering van gezondheid en sportprestaties. Door zijn coaching en begeleiding wil hij zoveel mogelijk mensen een zetje geven tot een beter welzijns- en prestatieniveau. Via 'functionele bewegingen' gaan niet alleen je prestaties erop vooruit maar heb je ook minder kans op letsels of ongemakken en wordt bewegen FUN!

Het behalen en behouden van goede resultaten ligt niet alleen in handen van je personal trainer maar vraagt veel interactie en medewerking van de ‘trainéé’. Bekijk onze begeleiding als een vorm van mini-cursus waar je zal worden opgeleid tot een mini-trainer die in staat is om ook op langere termijn de beste beslissingen te nemen. Na onze begeleiding zal je niet langer met vragen of twijfels zitten ( wat is goed? Wat is niet goed? Wat is het meest geschikt voor mij? Heb ik iemand nodig om voor mij een programma te maken? ...) en heb je voldoende kennis van zaken om optimaal te bewegen en gezond door het leven te gaan.

Geen zin in theorie/informatie/opleiding maar gewoon trainen? Dat kan maar het maakt je meer afhankelijk van je trainer. Sommige mensen trainen levenslang met een personal trainer maar dat heeft zijn consequentie naar kostprijs en afhankelijkheid. Het is aan de klant om de meest geschikte keuze te maken.Gezond bewegen

Lekker 'gezond bewegen', wat betekent het eigenlijk? Wat is de inhoud ervan? Is dat voor iedereen hetzelfde of zijn er verschillen?

In 2003 ben ik gestart te werken als zelfstandig 'personal trainer' in de regio Mechelen, in een bekende fitnessketen die op dat moment gestart was met het opstarten van het concept 'personal training' in België.
Wat was de inhoud van onze job?
Op dat moment waren er 3 grote programma's : welzijn, afslanken en krachttraining. Als 'personal coach' was het de bedoeling om onze klanten te begeleiden bij het bereiken van hun doelstellingen, vooral door het gebruik van oefeningen en bewegingen.


Fun

Ik herinner me nog heel goed dat we toen gestart zijn met het werken met onstabiele oppervlakken zoals 'medusa', Bosu, fitballen. Iets wat door onze toenmalige klanten enorm werd geapprecieerd, vooral door diegenen die een beetje avontuurlijker waren ingesteld en zich voordien te pletter zaten te vervelen op de (kracht)machines.
Het werken met 'verrassingselementen' is niet alleen meer FUN en uitdagend maar kan ook helpen bij het vrijmaken van stresshormonen zoals adrenaline en noradrenaline.
Die 'stresshormonen' kunnen op hun beurt dan weer zinvol zijn voor oa. de klanten die willen afslanken, omdat adrenaline en noradrenaline je helpen bij het vrijmaken van energie. Denk daarbij maar aan de 'fight- or fightrespons', beide maken heel veel nodige energie vrij om ons te beschermen tegen...

The Fat Decimator System

Voeding

Na verloop van tijd zijn we in onze persoonlijke begeleiding meer aandacht gaan besteden aan gezonde voeding, omdat dat uiteindelijk de basis van alles: ons energieniveau, onze prestaties op het werk, thuis, gezin,...
Je zal vast wel begrijpen dat het geen sinecure is om 'een levensstijl' te gaan veranderen, wij houden sowieso niet graag van verandering, nietwaar???
We hebben altijd veel aandacht gegeven aan de 3 hoofdelementen uit onze voeding: koolhydraten, eiwitten en vetten. Onze opleiding orthomoleculaire voeding heeft ons ondertussen geleerd dat er andere elementen uit onze voeding nog veel belangrijker zijn.
Wat je gezondheidsdoelstelling ook is afslanken, welzijn of krachttraining,... voeding zal altijd een bepalende rol spelen.
Weetjes

Lifestyle-Training

We hebben jarenlang gewerkt met een 3 maanden durend programma, met de bedoeling om een zekere 'gewoonte' te creëren, maar ook om kennis en ervaringen te delen, te kijken hoe het lichaam reageert en bij te sturen waar nodig.
De gewoonte?
Hoe vaak hadden we zeer enthousiaste klanten die na 3 maanden zeer blij waren met hun bereikte resultaat, de kennis, de vaardigheden, de variatie in hun training?
Hoe vaak was diezelfde enthousiaste klant niet meer te bespeuren van het moment de afspraken met de 'personal trainer' wegvielen?
Wat was daar de oorzaak van? Hebben sommige mensen levenslang een 'personal trainer' nodig?
Bij lifestyle-training wordt er oa. meer aandacht geschonken aan de persoonlijkheid van de klant. Is het niet logisch dat je fitness niet leuk vindt als je bv. een competitief persoon bent?
In lifestyle-training wordt voeding niet voorgeschreven zoals een medicijn maar is het de klant die mee oplossingen zoekt naargelang zijn/haar situatie.
Je kan voor de Lifestyle-training formule terecht op de Personal-Training praktijk te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen.
Alleen aan het werk?

Functioneel trainen

Wat is er nu veranderd van 2003 tot nu?
Een aantal jaren geleden zijn we het lichaam en vooral de bewegingen ervan anders gaan bekijken en zijn we gestart met wat we noemen 'functioneel trainen'. Functioneel trainen is trainen in functie van wat je moet doen, in functie van je taak (sport, hobby, werk, gezin,...).
Concreet wil dat zeggen dat we minder zijn gaan werken met de klassieke 'krachtmachines' en meer vrijstaand, met losse halters of andere 'tools'.
We zijn logischer gaan werken (bij sommige krachttoestellen doe je bewegingen die je verder in je leven NOOIT maakt) en meer beweging gaan brengen in onze sessies.
Op onze trainings- en revalidatieruimte te Sint-Katelijne-Waver zal je dus geen ingewikkelde en onlogische krachtmachines terugvinden, en zullen we dus gebruik maken van natuurlijke en logische bewegingen om jouw trainings- of revalidatiedoel te bereiken.
Speciale aandacht gaat naar de 'taak' die onze klant moet uitvoeren tijdens de dagdagelijkse aktiviteiten zoals zitten, poetsen, tillen, kindjes,...
We zijn de bewegingen in onze sessies gaan afstemmen op de taken van de klant zodat de trainingssessies nog meer voordelen opleveren in het dagelijkse leven.
Bv. welke voordeel heeft het trainen van buikspieren in ruglig als je ze nodig hebt in je staande aktiviteit?
Bv. Hoe hoop je je rugproblemen op te lossen met rugoefeningen?
Back to basics
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO
Video: stabilisatietraining voor voetbal
Beter golfen

Trainen van functie

Je hebt gelijk als dit voor jou hetzelfde klinkt als 'functioneel trainen', nochtans is er nog een wezenlijk verschil tussen beide;
Terwijl we bij het 'functioneel trainen' bewegingen gaan maken in functie van onze opdracht/taak gaan we bij het 'trainen van functie' zorgen dat ons lichaam beter werkt.
Vermits onze lichaam werkt als een keten, kan een mindere schakel ervoor zorgen dat er bv. meer druk komt op een andere schakel. Dit kan leiden tot letsels, overbelasting, chronische pijn,... Als we functie gaan trainen dan gaan we observeren hoe je lichaam werkt en kijken of er compensaties zijn die nadelen kunnen brengen.
Dit vergt heel veel kennis van het menselijk bewegen en de nodige inzichten in de biomechanica, zenuwstelsel,... Het trainen van functie komt eigenlijk voor het functioneel trainen en is een essentieel gegeven in blessurepreventie, training, prestatieverbetering en revalidatie.
Wens je dus te gaan trainen of revalideren volgens de meest up-to-date principes en gebruik makende van de meest logische strategieën en technieken, dan ben je zeer welkom op onze functionele trainingsruimte te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen. Deze ligt op het traject Antwerpen - Brussel en is zeer gemakkelijk te bereiken vanop de E19. Het traject Brussels Airport - Sint-Katelijne-Waver is slechts 20 minuutjes.
DVD: blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit
Het functionele stretchprogramma voor (top)voetballers en voetbaltrainers

Stof ter discussie?

We brengen heel wat andere informatie mee vanuit de USA maar beschouw het niet als 'nieuw' want de werking van ons lichaam is nu niet anders dan 20 jaar geleden, onze 'inzichten' wel. We hopen deze informatie op korte termijn ook te kunnen integreren in onze opleidingen Kinesitherapie en Lichamelijk Opvoeding. Niet iedereen staat evenveel open voor andere inzichten en dat hoeft ook niet, daar hebben we onze gezonde discussies voor.
Waarom? Waarom? Waarom?
Onszelf die vraag stellen maakt het gemakkelijker om...
We laten ons 'ego' de vooruitgang niet blokkeren en gaan op een logische manier naar de beste oplossingen.


Wie is Willem?


Leeftijd:

 • Geboren te Mechelen op 29 juli 1972.

Studies:

 • Regentaat Kinesitherapie, Coloma instituut te Mechelen, afgestudeerd in 1997.
 • Eindwerk: 'Lichamelijke voorbereiding in de voetbalsport'.
 • Regentaat Lichamelijke Opvoeding te SIPHO sporthumaniora te Boom.

Verdere opleidingen:

 • 'What's next? Ik kijk er in elk geval naar uit' ;-)
 • 2016: 3D maps (Gray-Institute)
 • 2015: The 1080 Movement Assessment Specialist Course - Belgium (bekijk certificaat)
 • 2013-2014: KBVB: UEFA A
 • 2013: Opleiding Functioneel Fitness Coach Voetbal - Pro
 • 2013: Certification in Applied Functional Science, bekijk certificaat
 • 2013: Opleiding 'Applied Kinesiologie'
 • 2012: Getuigschrift A – KBVB.
 • 2012: Anatomy Trains Myofascial Meridians for Movement Therapists.
 • 2012: Nike Golf NG360 Golf Performance Specialist powered by Gray Institute, bekijk certificaat
 • 2011: deelnemer aan het 'Playcoachmate' program, Gray-Institute, Adrian, Michigan, USA
 • 2011: deelnemer aan 'Applied Functional Science' Festival, 2 day seminar, Chicago, USA
 • 2010: deelnemer aan 'the GIFT program', Adrian, Michigan, USA. Meer info: KLIK HIER


 • Dr. Dave Tiberio (links), Gary Gray PT. (rechts)

 • 2009: gestart met opleiding Master Coach, Passage Fitness First.
 • 2008: gestart met studies 'certificaat 4' aan de personal training academy, Australië.
 • 2007: gestart met 5-jarige opleiding orthomoleculaire geneeskunde.
 • Vanaf december 2006: cursist medische trainingstherapie te Brugge.
 • Sinds 2006: Opleiding lifestyle trainer aan de fitness academy.
 • Sinds 2005: Personal diabetes trainer.
 • Sinds 2004: 'advanced personal trainer' bij PFF.
 • Sinds 2003: Verscheidene opleidingen aan de Fitness Academy:
  • Me as a personal trainer.
  • Make your business.
  • Building a relationship with your clients.
  • Train your clients longer.
 • Sinds 2002: Begeleiding van chronisch vermoeidheidssyndroom en pijnpatiënten.
 • Sinds 2001: Myofasciale Technieken.
 • Sinds 2000: Bewegingsconsulent.
 • Sinds 1995: Diploma van Jeugdtrainer KBVB.

Lesgever:

 • Opleiding Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea en Pro (organisator en lesgever)
 • Van 2007 tot 2010 lesgever aan personal trainers binnen het 'direct fitness concept' van Passage Fitness First.
 • Vanaf 2007 geeft Willem opleidingen aan beginnende groepslesgevers en personal trainers. Meer informatie op fitnessopleidingen
 • Lesgeven is mijn ding, zowel individueel als in groep. Je mag me steeds vragen voor een cursus, voordracht,... wees creatief en breng zoveel mogelijk mensen samen! Demo?
 • Geven van volledige opleidingsdagen over 'fysieke voorbereiding van voetballers' aan voetbaltrainers van alle afdelingen in België en Nederland. Meer weten over voetbalopleidingen

Internationaal:

 • Willem was uitgenodigd door de organisatoren van het 3de International Cyprus Soccer Conference om een presentatie te geven over 'blessurepreventie in voetbal' op zaterdag 26/5/2012.
  We hebben toen onze expertise en ervaringen gedeeld met de Griekse en Cypriotische trainers.

 • Willem heeft ism. het 'Gray-Institute' een presentatie gegeven ('Healthy Hamstrings') op het 'Applied Functional Science Symposium', in Chicago, USA (7-8 oktober 2011)

  The Applied Functional Science™ Symposium: The Whys, Hows, and Whats of Movement
  This inaugural event is a 2-day seminar that features over 30 Presenters and Presentations by Fellows of Applied Functional Science™ from around the world. The common thread of Applied Functional Science™ ? the science of human movement ? will weave through all presentations and will empower the audience in the Principle-Strategy-Technique Process in order to better care for and serve all patients / clients in the areas of assessment, training and conditioning, rehabilitation, and injury prevention in the movement industry. WHAT SETS THIS APART FROM THE INDUSTRY IS THE FACT THAT THE ATTENDEES WILL SEE EVERY PRESENTATION AS EACH ONE IS DONE ON ONE PRIMARY STAGE.
  The goal of the AFS Symposium is to further teach Applied Functional Science™ with the focus on application - on movements.
  For more information, including the topics and presenters.

The Fat Decimator System

Ambities:

 • Mezelf blijven ontwikkelen zodat ik op een zo goed mogelijke manier zoveel mogelijk mensen kan helpen bij het bereiken van hun sportieve of gezondheidsdoelstellingen. 'Functionele bewegingen' staan centraal en via de principes van 'Applied Functional Science' het lichaam trainen en begeleiden op een manier zoals het werkt. In 2010 bracht Willem een DVD op de markt over blessurepreventie en krachttraining voor voetballers met de meest up-to-date inzichten en tools gebaseerd op de principes van 'AFS'. Deze voetbal- DVD, gericht naar voetballers,voetbaltrainers, hersteltrainers, kinesitherapeuten,... wordt momenteel verdeeld over België en Nederland. We hebben ondertussen ook de Engelstalige versie en Franstalige versie klaar.

Beste Willem,

Even een kort berichtje om u te laten weten dat ik de hele voetbal-video: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit' heb bekeken. Ronduit geweldig werk!
Wij waarderen uw bedachtzaamheid en vriendelijkheid met betrekking tot uw opmerking aan het begin van de video. Ik geloof dat je gewoonweg heel goed werk hebt geleverd door het zeer duidelijk te brengen en gemakkelijk te volgen.
Zelfs zonder de ondertiteling, geloof ik echt dat ik zou weten wat je zegt, omdat je het zo goed bracht.
Knap gedaan, en laat ons gerust weten hoe we de voetbal DVD mee kunnen promoten!

Gary Gray, PT, www.grayinstitute.com Adrian, Michigan, USA


 • Er zijn momenteel veel (top)sporters en recreanten die te maken krijgen met overbelastingsletstels en de vaak chronische gevolgen ervan. Onze studies in Applied Functional Science hebben ons andere inzichten gegeven hoe we met dit soort van letstel kunnen omgaan. De symptomatische aanpak heeft zeker zijn nut, maar als we de oorzaak niet kunnen vinden blijven sporters vaak (ondanks medicatie, rust, operatie) levenslang patiënt of moeten ze hun activiteit op passie staken. Beweging in Praktijk en Act2Prevent zijn op zoek naar gedreven en kwalitatieve partners die mee op zoek willen gaan naar de oorzakelijke factor en begeleiding van dit soort letsels om samen tot betere resultaten te kunnen komen.
 • Ik hou van een professionele, optimistische en sportieve omgeving, we hopen dus levenslang in zulk een omgeving aan het werk te kunnen.

Bijscholingen:

 • 2010: symposium 3e orthopediedag Bonheiden.
 • Deelnemer aan FITPRO 2009 te Loughborough, Engeland.
 • symposium 1° orthopediedag Bonheiden.
 • Studiedag 'Voedingsadvies voor sporters' aan de Erasmus Hogeschool te Brussel.
 • Studiedag 'Werken met losse gewichten' aan de Fitness Academy.
 • Exercise mix.
 • Benefit of training for 40+.
 • Training with medical conditions.
 • Opleiding tot personal diabetes trainer door Prof. Hans Keizer.

Hobbies:

 • Natuurlijk sporten (fitness, voetbal, volleybal, basket, handbal, tennis, skiën, vele anderen).
 • Het geven van voetbaltraining (reeds 18 jaar) aan spelers van verschillende leeftijd.
 • Films, reizen, duiken en wellness.
 • Sinds 2015 gestart met een eigen voetbalschool, de Act2Prevent Voetbalschool om het potentieel van kinderen met talent uit het Antwerpse/Mechelse te benutten


Waar, hoe kan je mij bereiken?


Willem Timmermans
Lagerheide 5
2860 Sint-Katelijne-Waver
0477/80.50.50.
info@beweginginpraktijk.be


Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT